Martinez Gonzales "DziedoMis" (audio) (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Pašmāju elektroniskās mūzikas tiešsaistes izdevniecība "Netcords" laidusi klajā mākslinieka Mārtiņa Strautnieka jeb Martinez Gonzales piecu dziesmu singlu "Dziedonis".

Audio:

Singlā iekļautas trīs skaņdarba "DziedoMis" remiksu versijas (remiksu autori ir ngc-5128, Max Brannslokers un dv5), kā arī viena vecāka Martinez Gonzales kompozīcija. Singlu bez maksas var lejupielādēt .

Martinez Gonzalez (jeb īstajā vārdā Mārtiņš Strautnieks) ir Latvijā pazīstams taustiņinstrumentālists, kurš spēlējis tādās grupās kā Lolitas Brīnumputns, T-Plox, Sirke un Kuba. Kopš 90. gadu beigām Mārtiņš darbojas arī elektroniskās mūzikas lauciņā, regulāri spēlējot savu mūziku dažādos pasākumos, kā arī rakstot muzikālo pavadījumu dažādiem raidījumiem, izrādēm un mākslas projektiem. Viņa mūzika ir iekļauta vairākās Latvijā izdotās izlasēs, bet albums "Dakstiņš" ir iznācis Krievijas mūzikas izdevniecības Lagunamuch paspārnē. Mārtiņa mūziku nevar īsti klasificēt kā piederīgu kādam konkrētam žanram, jo viņš brīvi improvizē ar visdažādākajiem elementiem, radot harmonisku un unikālu skanējumu, ko autors pats mēdz dēvēt par elektronisku blūzu. Jautāts, vai šai dziesmai ir kāda saistība ar, iespējams, visu laiku zināmāko Mārtiņa skaņdarbu "Positivity Foundation", autors noslēpumaini norāda: "Tur tik tiešām var saklausīt referenci... Un es to nenoliedzu. Bet vai tur bija ideja?"

Tāpat kā iepriekšējos netcords izdevumos, arī šajā lielsinglā bez oriģinālās mūzikas ir iekļauti arī citu mūzikas producentu remiksi — šoreiz savas versijas sarūpējuši Max Brannslokker, DV5 un NGC-5128.

Max Brannslokker nenoliedzami ir viens no Latvijas talantīgākajiem un ražīgākajiem elektroniskās deju mūzikas autoriem, par ko arī liecina daudzie skaņdarbi, kas izdoti ar dažādu, pasaulē pazīstamu izdevniecību starpniecību — to vidū i220, Nomor, Globox, Salto, De''Fchild, Fenou, Kostbar Musik, Supersoul Recordings.

DV5 ir salīdzinoši jauns, taču jau atzīts tehno un house mūzikas producents un dīdžejs no Latvijas. Viņš regulāri manāms, spēlējot plates dažādos klubos un pasākumos, kā arī ir saistīts ar interneta elektroniskās mūzikas projektiem Minipower un Tik Tak Radio.

NGC-5128 ir viens no pieredzējušākajiem Latvijas tehno meistariem, kurš elektroniskus ritmus sācis veidot jau 90. gadu vidū. Neskatoties uz viņa šķietami tehnisko un bezpersonisko pseidonīmu, kas, starp citu, ir kādas galaktikas nosaukums, NGC mūzika ir dvēseliska, melodiju caurvīta un industriālas romantikas apdvesta. Vairāki viņa skaņdarbi rodami rumāņu tiešsaistes izdevniecības Exposed Audio katalogā, savukārt Outworx EP bija pirmais netcords publicētais audioizdevums.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu