STandART "Seven Times" (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Latviešu electro grupa STandART 2007.g. 17. maijā izdos savu piekto maksisinglu "Seven Times" ("Septiņas reizes"), kam sekos arī vairāki prezentācijas koncerti.

Audio:

"Septiņas reizes es esmu bijis precējies, Septiņas reizes manu sievu ir nokodis vilks..."

Šādi 1998.g. dziedāja STandART priekštece - eksperimentālā grupa "Skrīveri". Vēlāk dziesmu vairākās versijās iemēģināja arī STandART, taču galu galā tā tika nolikta malā. Līdz pērnā gada rudenim, kad dziesma atdzima jaunā veidolā, un nu jau par labāku tika atzīts dziesmas angliskais skanējums.

STandART jaunais maksisingls - stāsts par vilku un 7 sievām - "Seven Times" nāk klajā 17. maijā. CD būs pieejams pārdošanā STandART koncertos, kā arī klubā "Depo", bārā "I Love You", "Videogames" veikalā - Pērses ielā 14, un, protams, rakstot Melnajam Zirgam - melnais_zirgs@standartmusic.lv. Šie jaunie STandART audio un video darbi, tāpat kā agrākais materiāls, būs pieejami arī lejupielādei portālā "DoReMi" (www.doremi.lv).

"Seven Times" ierakstā STandART ir sadarbojušies ar Kasparu Tobi (Dzelzs Vilks) un Jāni Brunovski ("Zig Zag", "Nejautā"). Diskā būs atrodami vairāki dziesmas "Seven Times" remiksi (tai skaitā no vēl vienas latviešu electro grupas "RABAR"), kā arī divas papildu dziesmas – "Small Fish" un "61" - kopdarbi ar poļu un igauņu māksliniekiem. Tradicionāli singlā būs iekļauts arī tituldziesmas video, kuru veidojis grupas dalībnieks Kalvis Kluburs kopā ar Kristapu Kalnu.

Kalvis Kluburs izveidoja grupu STandART 2002. gadā, Jelgavā. Turpmāko gadu laikā grupa piedzīvoja pastāvīgas dalībnieku un mūzikas virzienu maiņas, tomēr vēlāk sastāvs nostabilizējās un par atlikušajiem grupas dalībniekiem kļuva Juris Tipa (ex-"Depo", "Pasaules gaisma") un brāļi Vladislavs un Harijs Beļski.

Singls "Seven Times" ir grupas 5. izdotais maksisingls. Iepriekšējais - ar nosaukumu "Corrosion" ("Korozija") – tika izdots 2006.gada novembrī, un tam sekoja "Korozijas tūre" pa Baltijas valstīm. Tūre noslēdzās, pievienojoties leģendārajai vācu grupai Camouflage – spēlējot Rīgas koncerta afterpārtijā un uzstājoties kā iesildītājiem Tallinā.

Singls "Korozija" atnesa grupai STandART pirmos panākumus radio topos, kas nav pārāk raksturīgi šāda stila mūzikai. Video tika iekļauts arī Latvijas Mūzikas kanāla pamatrotācijā un topā. "Korozijas" singls ir saņēmis labas atsauksmes un vērtējumus no ārvalstu mūzikas izdevumiem un dīdžejiem, kas ir uzsvēruši, ka, ieturot vienu noteiktu mūzikas virzienu, STandART tomēr izdodas izveidot īpašu skanējumu, kurš grupu izceļ uz citu fona.

2007. gada aprīlī "Korozija" tika izdota ASV radiostacijas „Dark Horizons” veidotajā dziesmu izlasē (Tampa, Florida).

Pirmo pilna garuma studijas albumu STandART plāno izdot jau 2007. gada septembrī.

Singla prezentācijas koncerti un aktivitātes

17.maijs - "Depo", Rīga + "Yummy Cake" (Polija) 20.maijs – Intervija Radio Naba (īsi pēc pl.20) 20.maijs - "I Love You", Rīga + STandART Video Set 1.jūnijs - "Fontaine Palace", Liepāja + "Korozijas" līdzproducenta Overflow grupas "Starring Two" pirmais koncerts + STandART Video Set Sarakstā iespējami papildinājumi un vēlāk arī „STandART” līdzdalība vairākos festivālos Baltijā vasaras laikā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu