Dabasu Durovys "Uz Andrupeni" (audio)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

29.maijā latgaliešu rokgrupa "Dabasu Durovys" laidusi klajā jaunu singlu – "Uz Andrupeni". Jaunā dziesma dzirdama gan reģionālajās, gan lielajās radiostacijās.

Audio:

30.maijā grupa devusies uz Lietuvu, kur piedalīsies starptautiskā jauniešu mūzikas grupu projektā.

Jaunā dziesma stāsta par vasaru un par brīvību. Andrupene, ko latgalieši savā valodā sauc par Ondrupini, ir ciemats Krāslavas rajonā, kurā pirmās mājas uzceltas pirms 99 gadiem. Grupa šo vietu par dziesmas tēlu izvēlējās pavisam nejauši, lai gan ar to ir saistītas arī grupas dalībnieku atmiņas. Dziesmas teksta un mūzikas autors ir Arnis Slobožaņins. Singla ierakstā piedalījušies visi grupas pašreizējie dalībnieki – Arnis Slobožaņins (ģitāra, vokāls), Egils Kulmanis (saksofons, vokāls), Jānis Veliks (bungas), Edgars Kluss (ģitāra) kā arī Mihails Šaiters (basģitāra).

No 30.maija līdz 8.jūnijam "Dabasu Durovys" piedalīsies festivālā "Tevo Gitara" Lietuvā. Šogad festivāls notiek starptautiska jauniešu projekta ietvaros, kur piedalīsies mūziķi un grupas no Latvijas, Lietuvas, Turcijas, Itālijas, Polijas, Portugāles. Lai piedalītos projektā, katra grupa ierakstīja kaverversiju kādai lietuviešu dziesmai. "Dabasu Durovys" ir veikuši ierakstu V.Kernagis dziesmai "Ar tu lauki" (latviski – ‘vai tu gaidi’), kas drīzumā izskanēs arī Lietuvas radiostacijās.

Grupa izveidota 2006.gada sākumā Daugavpilī. Līdz šim grupa ir piedalījusies dažādos jauno mūziķu grupu koncertos, festivālos un konkursos Latvijā un Lietuvā. 2008.gada rudenī sadarbībā ar "Latgolys Producentu Grupu" izdots pirmais grupas mūzikas albums "Ļepetņīks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu