Elpa "Izdzīvot!" (audio)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Rokgrupa "ELPA" laiž klajā dziesmu "Izdzīvot!". Līdzās jau singliem "Labrīt!" un "Spītā pacelties" tā veido dziesmu triloģiju, kas aicina atcerēties nacionālās vērtības.

Audio:

Dziesmu "Izdzīvot!" ar Pētera Jurciņa tekstu radīja grupas ELPA mākslinieciskais vadītājs un basģitārists Valdis Rundzāns 1984.gadā. Rundzāns atceras: "Tā laika apstākļi neļāva šo dziesmu publiski atskaņot radio. Basģitāras slepa spēlēšanas paņēmieni arī toreiz izpelnījās kritiku un tika nosaukti par basa metālisko dārdoņu. Šo spēlēšanas paņēmienu publiski neizmantoja, jo astoņdesmito gadu vidū bija pārāk drosmīgi spēlēt ar funk un rock elementiem." Gan toreiz, gan tagad dziesmas izpildījumā izmantota melodeklamācija.

"Izdzīvot!" ierakstā piedalījušies "ELPAs" ģitārista Valērija Ņikitina skolnieks Armands Ozoliņš, taustiņistrumentālists Māris Elksnis, grupas 1991. gada sezonas bundzinieks Vilnis Krieviņš un Valdis Rundzāns. Skaņu režisors Edgars Skrāģis (studija "Meduza Sound"), māsterējis Gatis Gaujenieks.

"ELPA" kā vokāli instrumentāls ansamblis tika izveidots Daugavpilī 1983. gadā basģitārista Valda Rundzāna vadībā. 1995.gadā pēc 12 gadu darbības grupa pārtrauca darbību līdz ar komponista, solista un taustiņinstrumentālista Jāņa Logina traģisko nāvi. Grupas "ELPA" mūziķi atkal kopā sanāca 2008. gada sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu