Tribes Of The City "A Day In The City" (audio) (33)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Diemžēl reti ir tie brīži, kad TVNET, liekot roku uz sirds, var ieteikt kaut ko no pašmāju mūzikas. Tas nu ir noticis - piedāvājam ekskluzīvu iespēju noklausīties grupas Tribes Of The City pirmo singlu "A Day In The City".

Audio:

Pilsētas bērni jeb angliskā versijā Tribes Of The City ir tie paši "The Movies", kas pirms gada laida klajā pirmo plati, ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu par labāko video un Baltijas mūzikas industrijas konferencē par sevi ieinteresēja britu viesi Stīvenu Badu ("Franz Ferdinand" menedžments).

Seko intensīva sarakste, sadarbības noteikumu pārrunāšana, līdz producenta Grega Havera (Greg Haver) uzraudzībā pašmāju studijā "SD" sākas jaunā grupas albuma ieraksts. Šeit jāpiemin, ka no "The Movies" ansamblis tiek pārdēvēts par Tribes Of The City.

Britu producents Gregs Havers (Greg Haver) producējis grupas "Manic Street Preachers" pēdējo albumu “Life Blood”, Melanie C albumu “Beautiful Intentions”, kā arī strādājis ar grupām "Catatonia", "Super Furry Animals" u.c. Būdams liels 80. gadu beigu un 90. gadu sākuma indī mūzikas cienītājs, Havers ātri atrada kopīgu valodu ar Tribes Of The City mūziķiem, pārvērsdams bijušo "The Movies" skanējumu līdz nepazīšanai. Dziedātājas Ksenijas balss ierakstā tagad izklausās gluži kā Elizabetes Freizeres ("Cocteau Twins") 80. gadu vidus ieraksti. Arī pašas grupas kopējo skanējumu varētu raksturot kā "Cocteau Twins", "Ride" un "Lush" sakausējumu.

Darbu ar Gregu grupa raksturo kā ļoti radošu un produktīvu – divdesmit dienu laikā kopīgi ierakstītas un samiksētas desmit dziesmas. “Mums ar Gregu izveidojās tik cieša emocionāla saite, ka viņš patiešām spēja realitātē likt mums skanēt tā, kā bijām to iztēlojušies, viņš panāca to, ka mūsu instrumenti skan tieši tā, kā mēs to vēlamies," par darbu ar Gregu Haveru stāsta grupa.

"Mēs sevi jūtam kā vienkāršus pilsētas cilvēkus, tādus pašus kā visi pārējie mums līdzās, tāpēc arī dziesma par vasaru un sajūtām, kādas pārņem, esot pilsētā," par pirmo singlu saka grupa.

"Laiks, ko pavadīju Rīgā, strādājot pie "Tribes of the City" albuma, bija fantastisks. Viņi ir unikāla grupa – atjautīgi, radoši un spējīgi radīt brīnišķīgas dziesmas. Mani pašu ļoti iedvesmoja viņu vēlme radīt skaistu un tanī pat laikā izaicinošu mūziku. Mēs patiešām labi sapratāmies, šis ir viens no tiem albumiem, kuru ieraksta laikā es darba procesu patiesi baudīju. Man ir sajūta, ka "Tribes of the City" būs nopietna loma Latvijas mūzikas vārda nešanā tālāk Eiropā un ne tikai Eiropā," tā Gregs Havers.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu