Astro’n’out "Nav ko teikt" (audio) (31)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Grupai "Astro’n’out" iznācis jauns enerģisks singls "Nav ko teikt", kas aicina sabiedrību runāt vairāk vienam ar otru, lai arī cilvēkus, kuriem dzīvē nav viss dots, pieņemtu tāpat kā pārējos.

Audio:

"Nav ko teikt" ir dziesma, kas sarakstīta īpaši filmai "Cits skatu punkts", kas nesen startējusi Gētes institūta sociālo īsfilmu konkursā un kuras izveidē iniciatīvu uzņēmusies invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons".

"Enerģiskais ritms un aktīvā vārdu saspēle ierindo dziesmu "Nav ko teikt" starp "braukšanas laika" dziesmām, kuras ir lieliski klausīties braucošā auto pie atvērta loga,” uzskata grupas soliste Māra Upmane. Singls ierakstīts ļoti īsā laikā, tādējādi dziesma saglabājusi savu spontānumu un tās pirmatnējās tapšanas izjūtas.

"Jaunākās Astro’n’out dziesmas ir daudz enerģiskākas un dinamiskākas — domāju, ka šī tendence būs jūtama arī vairumā pārējo dziesmu, kad sāksim strādāt pie otrā albuma," prognozē M.Upmane.

Filma „Cits skatu punkts” stāsta par vairākiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuri sižetiski satiekas "Astro’n’out" dziesmas prezentācijā. Filmas ainiņas par stereotipiem, prieku un gribasspēku ļauj palūkoties uz viņu dzīvi no cita skatu punkta.

„Dziesmas tekstā esam centušies runāt atklāti, neko nepārspīlējot un nevienu neaizvainojot, galvenokārt paužot vēlmi nojaukt distanci starp cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un pārējo sabiedrību. Tāpēc arī dziesmas vārdi: „Vienkārši vēlos mazliet tuvāk”,” skaidro M.Upmane.

Grupa jūlijā aktīvi koncertē — šomēnes "Astro’n’out" uzstāsies Liepājas "Tele2 Baltic Beach Party", Gaisa balonu festivālā „LMT Kauss 2007”, kā arī „Dziesma manai paaudzei” pasākumos Saldū, Engurē, Kuldīgā. Kinopilsētā „Cinevilla” "Astro’n’out" nupat „Latvijas Muzikālajai Līgai” nofilmējusi dziesmas "Apple green" videoversiju. Šobrīd tā skatāma „Latvijas Mūzikas Kanālā” un pieejama arī LMK interneta mājas lapā. "Astro’n’out" nākamo mēnesi sāks ar uzstāšanos Rīgā „Spīķeru dokumentālajā naktī” 2. augustā.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu