Torba–na-Kruche "Internet" (video) (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Radio 1" dzimšanas dienas svinībās, kas katru gadu tiek atzīmētas ar grandiozu koncertu Jēkabpilī, Krustpils brīvadabas estrādē, 9. jūlijā uzstāsies Krievijā pazīstami mūziķi – Pēterburgas grupa „Torba-na-Kruče”.

Lai arī pērn “Torba-na-Kruche” sniedza koncertu Rīgā, Latvijas klausītājs grupu vairāk pazīst pēc Pirmajā Baltijas kanālā demonstrētā dziesmas “Internets” klipa, Krievijā tā iemantojusi lielu popularitāti zināmā auditorijas daļā. Grupa muzicē kopš 1998. gada, un 2001. gadā mūzikas portāls Ņepopsa "Torba–na-Kruče" atzina par gada atklājumu mūzikā.

Muzikālo karjeru grupa sāka ar koncertiem Pēterburgas un Maskavas rokklubos un jau drīz visai veiksmīgi iekaroja auditorijas atzinību arī koncertzālēs un stadionos. Viņu pazīstamākās dziesmas „Ar lietu” ("S doždja") un „Internets” bieži pārraida polpulārākās radiostacijas. Krievijas mūzikas kritiķi atzīmē, ka sākotnēji „Torba–na-Kruche” atgādināja nervozi uzpankotus jauniešus ar labu konservatorijas izglītību, kas par galveno daiļradē uzskatīja nepieciešamību izkliegt visu, kas sāp, vienmēr bija gatavi ērmotai histērijai un maniakāli totālai noārdīšanai. Šobrīd grupa savā muzikālajā izpausmē kļuvusi daudz liriskāka un melodiskāka, un tās repertuārā parādījušās arī sirdi plosošas melodijas, kā, piemēram, dziesma „Saruna ar eņģeli” ("Razgovor s angelom").

„Torba-na-Kruce” fani ar nepacietību gaida rudeni, kad klajā jānāk trešajam albumam – tas parādīs, vai grupa saglabās savu sākotnējo stilu un virzību mūzikā. Līdz šim grupa izdevusi divus albumus „Nepsihs” („Nepsih”) 2001. gadā un „Stunda laika” („Čas vremenji”) – 2004. gadā.

Par savām autoritātēm mūzikā “Torba-na-Kruche” uzskata Radiohead, Placebo, Travis, Coldplay.

Pērn “Torba-na-Kruce” sniedza pirmos koncertus Eiropā, bet šā gada pavasarī devās plašā koncertturnejā "Zemes 56. paralēle". Lai arī turneja oficiāli ir noslēgusies, uzstāšanās Jēkabpilī esot savdabīgs šīs turnejas turpinājums, jo Jēkabpils atrodas tuvu 56. paralēlei. Grupas līderis Makss Ivanovs, kurš pērn Latvijā bija ne tikai ar koncertu, bet privāti apceļojis arī Kurzemi un tostarp dziedājis Ēdoles pilī un Ventspilī pie jūras, labprāt uzstāšoties Latvijā, lai gūtu jaunus draugus un jaunus iespaidus.

Pasākuma mājas lapa: http://www.kapaok.lv/radio1/

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu