raadio «Automāts» (audio) (56)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Šonedēļ radiostacijās nonāks jaunā projekta «raadio» debijas singls «Automāts». TVNET piedāvā iespēju to lejupielādēt uzreiz.

Kā jau ziņojām, instrumentālās mūzikas grupas «kuba» mūziķi Jānis Žilde («Satellites lv») un Arnis Račinskis («Mofo», «Minimālūdens») izveidojuši jaunu mūzikas projektu raadio. 2004. gada nogalē tika ierakstīti divi jauni elektroniski skaņdarbi, kuros pēc ilgāka laika pie mikrofona stājies bijušais grupas The Satellites līderis Jānis Žilde.

Jānis (Konstruktoriņš) un Arnis (Laborants) par galvenajām jaunā projekta ietekmēm min 80. gadu popmūziku (80. gadu MTV reklāmas džinglu mūziku) un tā dēvēto elektronisko «datapop» mūzikas stilu. Vairāki mūzikas speciālisti jau nodēvējuši jauno apvienību par Latvijas «The Postal Service».

«Jau vairākus gadus esmu aizrāvies ar dažādiem mūzikas žanriem - pankroku, folkmūziku, «indie», postroku, britopu, ekperimentālo un džeza mūziku,» stāsta Jānis Žilde. «Beidzot ir pienācis laiks tīrai un pasakainai popmūzikai!»

«Man vienmēr ir paticis vērot, kā datorgrafikas mākslinieki «spēlē pingpongu«,» stāsta Arnis Račinskis. «Viens otram sūta vienu attēlu, nemitīgi to papildinot. Šis projekts darbojas precīzi pēc tāda paša principa - es uztaisu motīvu, Konstruktoriņš tam uzliek savu tēmu, ko es savukārt mazliet pārtaisu. Motīvi kārtojas viens otram virsū, radot neparedzamu rezultātu. Būtībā mēs abi neatkarīgi saceram vienu skaņdarbu.»

Drīzumā šo skaņdarbu varēs lejupielādēt arī projekta mājas lapā www.raadio.lv, kā arī sekot citām «raadio» aktivitātēm.

(Lai lejupielādētu mp3, ar peles labo taustiņu noklikšķiniet uz dziesmas nosaukuma. Kad atveras logs, izvēlieties «Save Target As» un norādiet vietu, kur skaņdarbu lejupielādēt. Spiediet «Save».)

Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu