Tribes Of The City pied. Satellites LV "Vienā pārī" (audio) (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Kamēr noris pēdējie darbi pašmāju grupas ”Tribes Of The City” jaunā albuma "Recipe of the Golden Dream" (Zelta sapņa recepte) izdošanai šā gada novembrī, grupa sarūpējusi nelielu muzikālu pārsteigumu.

Paralēli jaunā albuma ierakstam grupa ”Tribes Of The City”, pieaicinot vairākus viesmūziķus no citām pašmāju grupām, uzsākusi interesantu muzikālu projektu.

"Mums bija sakrājušies vairāki nepabeigti muzikāli motīvi, pat veseli skaņdarbi, kas nedaudz atšķīrās no mūsu ierastā skanējuma," komentē grupas dziedātāja Ksenija. "Tādēļ Sergejam (grupas ģitāristam) radās ideja pieaicināt mūsu draugus no Satellites LV, Tramplīniem, Mofo u.c. grupām, lai kopīgi pabeigtu šīs muzikālās idejas."

Kā pirmais skaņdarbs no šās sadarbības dienas gaismu šonedēļ ieraudzījis grupas kopdarbs ar brāļiem Žildēm no "Satellites LV" - "Vienā pārī"

"Es jau sen gribēju sadarboties ar daudzām latviešu mūzikas grupām," komentē Sergejs Jaramisjans. "Vēlējos panākt kaut ko interesantu, kas līdz šim Latvijas alternatīvajā mūzikā nav bijis, lai satuvinātos. Ceru, ka "Vienā pārī" ir tikai pirmais solis šajā virzienā, jo šobrīd lēnām top arī kopdziesmas ar Tramplīniem un Mofo."

"Mēs šovasar nejauši satikāmies uz Krāsotāju ielas, kur "traibiem" ir mēģinājumu telpa," atceras "Satellites LV" dalībnieks Jānis Žilde. "Un pēc dažām stundām man jau bija gatavi vārdi un melodija, savukārt Edgars pievienoja elegantu sintezatora solo un otrās balsis. Nepabeigtais skaņdarbs ieguva jaunu elpu. Liels prieks arī par to, ka Ksenija dziesmā dzirdama sev neierastajā latviešu mēlē, manuprāt, šis valodas eksperiments ir izdevies. Runājot par dziesmu, jāpiebilst, ka mēs nevēlējāmies pārāk iejaukties grupas skanējumā un dziesmā izvairījāmies no izteiktas uzbūves formulas - pantiņš, tilts, piedziedājums."

"Vienā pārī" ir stāsts par kādu zēnu un meiteni, kuri dejo vienā sarīkojumu deju pulciņā. Kādu vakaru deju skolotāja uz vienu izmēģinājuma deju saliek viņus vienā pārī un pēc tam atkal izšķir. Lieki piebilst, ka pēc šīs vienas dejas vairs nekas nevarēja būt kā agrāk...

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu