Nothing Special un Rainis "Taupi" (audio) (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Grupa "Nothing Special" piedāvā savu pirmo dziesmu "Taupi" ar Raiņa vārdiem.

Audio:

Ierasts uzskatīt, ka Raiņa dzeja jau sen nogūlusi latviešu literatūras klasikas plauktos un vidusskolu obligātās literatūras klāstā, taču dažas Raiņa rindas, iespējams, šobrīd pateic daudz vairāk nekā pirms simt gadiem. Viss pārējais, protams, ir Nothing Special.

Ņemot vērā iepriekšminētos apstākļus, pilnīgi nejauši, bet likumsakarīgi radās dziesma „Taupi”, kas lika pamatu kolektīvam „Nothing Special”.

Grupa par savas darbības pamatmērķi ir likusi latviešu literatūras klasiķu darbu atdzīvināšanu. Tiesa, sekojot līdzi sabiedrības pulsācijām pēdējo mēnešu laikā, jāsecina, ka Friča Bārdas, Fallija, Jēkaba Lautenbaha Jūsmiņa un citu romantiķu dzejas rindām jāpagaida.

Dziesmā „Taupi” izmantots Raiņa dzejolis „Saimnieciskas pamatmācības” no dzeju krājuma „Tālas noskaņas zilā vakarā” un četrrinde no Raiņa dzīves laikā nepublicēto dzejoļu klāsta.

Grupā „Nothing Special” muzicē četri rūdīti un pieredzējuši darbinieki – Aigars, Ainars, Aivars un Einārs. Katrs no viņiem nāk no sava Latvijas nostūra, taču līdz ar jauno reģionu karti radušās manāmas grūtības noskaidrot, no kura tieši...

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu