Jane's Unit "Everything but You" (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

"Latvijā mūs neuztver kā vietējo grupu, bet ārzemēs cilvēki ir izbrīnīti, kad pasakām, ka esam no Latvijas," tā par sevi grupa "Jane's Unit".

Audio:

"Laikam jau tas ir labās angļu valodas izrunas dēļ," smaidot atzīst grupas vokālists un ģitārists, angļu valodas skolotājs Edgars Veilands.

Nedaudz no grupas vēstures.

Grupa 2003. gada pavasarī sanāca kopā, lai apzināti un pie pilna saprāta veidotu instrumentāli vokālo apvienību „Jane''s Unit”. Toreiz vēl četru vīru sastāvā – Jānis (J), Atis (A), Nils (N) un Edgars (E). Te nu, lūk, iezīmējas pirmās kontūras nosaukumam ar vienu piebildi, kuras apzīmējums ir vienība (UNIT), kopums, veselums. Tāds nosaukums, kāds tas radās toreiz, ir gājis cauri šim laikam un palicis nemainīgs, par spīti skaitliskajām izmaiņām sastāvā, proti, no kvarteta uz trio. Grupas mūzika netiek speciāli radīta kādam konkrētam klausītāju lokam, lai veidotu tās apzinātu augšupeju pa radio topu pakāpieniem, bet visa pamatā - gan tekstos, gan mūzikā - ir visas grupas un tās dalībnieku pārdzīvojumi, savstarpējās attiecības ar cilvēkiem un apkārtējo sabiedrību. Tik ļoti izplatītais sindroms „ātri svilst – ātri dziest” Latvijas mūzikā kopumā grupas dalībniekiem nav pieņemams, tāpēc mērķis strādāt nākotnei ir pilnīgi pašsaprotams!

2004. gadā tika palaists tikai viens singls - "Hard to figure it out", taču tagad grupa gatavo pirmo albumu.

„Ar muzicēšanu ir iespējams nopelnīt,” atzīst grupa „Jane''s Unit”, jo jau gadus divus ir nepārtraukta koncertēšana šeit Latvijā (grupa bieži uzstājas klubā „Spalvas pa gaisu”), kā arī ļoti bieži koncerti ārzemju klubos. „Jane''s Unit” ir iecienīta un nu jau arī pazīstama grupa vairākos ārzemju klubos Zviedrijā, Vācijā, Lietuvā un Dānijā.

„Tā kā daudz koncertējam ārzemēs, nākas pielāgoties starptautiskajam mūzikas tirgum, kurš gan vairāk ir anglisks.” Tieši šā iemesla dēļ grupas dalībniekiem ir angliskie pseidonīmi.

Jane''s Unit sastāvs:

Edgars Veilands „Eddy Wei” (vokāls, ģitāra), Jānis Kešāns „John Kesh” (bass), Atis Izmailovs "A.T.” (bungas).

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu