Soultrain "New Life" (audio) (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Par grupas "Soultrain" dzimšanas gadu tiek uzskatīts 2005.gads, kad Rīgas klubos pirmo reizi ieskanējās instrumentālais projekts, kas muzicēja funk, jazz, fusion stilā.

Audio:

Projekta dibinātāji ir četri jauni mūziķi, kuri spēlē arī dažādos citos profesionālos sastāvos. "Soultrain" gadījumā iedarbojās arī tā saucamā "savstarpējā ķīmija", jo visi projekta biedri ir arī labi draugi, un drīz vien pēc lielas klausītāju ieinteresētības kļuva skaidrs, ka ir nepieciešams arī visekspresīvākais instruments – cilvēka balss.

Tai vietā, lai meklētu kādu profesionālu dziedātāju, risinājums tika atrasts grupas robežās, jo, kā izrādījās, grupas taustiņnieks arī dzied, komponē un aranžē. Grupa Soultrain ir uzstājusies vairākos mūzikas festivālos, tostarp arī Bildēs, kā arī Rīgas klubos. 2007.gada martā Soultrain līderis un mākslinieciskais vadītājs Kristaps Vanadziņš iegūst Grand Prix konkursā Sony Jazz Stage 2007 džeza piano nominācijā, kas automātiski paver plašas iespējas arī grupai Soultrain.

Runājot par muzicēšanas stilu – to varētu raksturot kā soul, jazz, blues un R’n’B kokteili, jo visiem grupas biedriem ir savādākas mūzikas influences, intereses un pieredzes. Taču, kas neapšaubāmi piemīt kopējam grupas skanējumam, – tā saucamais groove, enerģija un lidojums. Tādēļ arī šis nosaukums.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu