Rudens Stīgas "Muļķis, kas tic" (audio) (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Mēs "piedzimām" 2003. gada rudenī, un sākotnēji visiem instrumentiem, ko spēlējām, bija stīgas – ģitāras, vijole, alts, klavieres.

Audio:

No turienes arī nosaukums "Rudens stīgas". Taču laika gaitā nonācām arī pie cita veida instrumentu izmantošanas, piemēram, akordeona un sitaminstrumentiem. Grupas sastāvā sākumā bija Jaroslavs Poļakovs (Jariks), Liene Igaune un Zane Stafecka, 2004. gada rudenī grupai pievienojās Guntra Kuzmina, bet kopš 2006. gada arī Iļja Poļakovs.

Par grupas pirmo ierakstu kļuva Lienes komponētās dziesmas ar latgaliešu tautasdziesmas tekstu "Laimeņa" demo versija, kas tika iekļauta Latgales Radio top 20.

"Rudens stīgas" izpilda dziesmas latviešu un latgaliešu valodā. Katram grupas dalībniekam ir nedaudz atšķirīga mūzikas gaume, kas atspoguļojas visnotaļ savdabīgajā "Rudens stīgu" repertuārā un kā rezultātā izveidojas interesants dažādu mūzikas stilu savienojums. Šajā grupā neviens nav izteikts vokālists, jo dzied visi. 2006. gadā grupa piedalījās latgaliešu mūzikas festivālā „Muzykys Skrytuļs”.

Jariks grupā parasti spēlē ģitāru, bet reizumis paņem rokās arī akordeonu. Šobrīd viņš kopā ar Lieni, Zani un Guntru ir Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas nu jau absolventi. Jariks ir apguvis kordiriģēšanas prasmes un ir vecākais (viņam ir 23) grupas dalībnieks, ar ko pats ļoti lepojas.

Guntra ir grupas taustiņniece. Parasti gan spēlē klavieres, bet dažreiz pārējiem grupas dalībniekiem izdodas viņu pierunāt uzspēlēt arī akordeonu. Guntra mūzikas vidusskolā ir apguvusi vokālo mākslu. Viņa ir tāda ļoti jūtīga meitene, par ko liecina arī viņas komponēto dziesmu liriskums un sentimentalitāte.

Zane spēlē altu. Tāpat kā Liene, mūzikas vidusskolā viņa bija stīgu nodaļas pārstāve. Viņas komponētās dziesmas grupas repertuāram parasti ir krietni jautrākas un rotaļīgākas nekā pārējo grupas dalībnieku garadarbi.

Liene bez "Rudens stīgām" darbojas arī folkloras kopā "Dziga" un ir grupas vijolniece. Viņas sacerētās dziesmas kopumā caurvij tautiskie motīvi un reizēm arī šis un tas no folkloras. Liene ir dvēseles cilvēks, un viņa savas dziesmas raksta klusumā.

Iļja ir visjaunākais grupas dalībnieks (viņš ir tikai 19 gadus vecs), atšķirībā no pārējiem grupas dalībniekiem pārsvarā uzturas Rīgā, kur Latvijas Universitātē mācās par latviešu valodas un literatūras skolotāju. Grupā spēlē ģitāru.

Grupa tikai tagad pamazām sāk savu aktīvo darbu studijās, lai dotu iespēju Latvijas klausītājiem iepazīties ar savu mūziku. Vēl ir daudz darāmā, taču tas būs atkarīgs no grupas finansiālajām iespējām un vēl no dažiem citiem faktoriem, bet „Rudens stīgas” nedomā apstāties.

Dziesma "Muļķis, kas tic" ir grupas jaunākais radiosingls. Iļjas komponēta, bet tās tekstā izmantots Ojāra Vācieša dzejolis "Mīlestība". Ritma un dziesmas labskanīguma dēļ teksts ir nedaudz mainīts, bet izmaiņas ir minimālas un ne galveno domu, ne pašu būtību nemaina. Dziesmas ierakstīšanā piedalījās arī Ingars Gusāns no "Borowa MC". Viņš iespēlēja basģitāras partijas. Dziesma ierakstīta Daugavpilī, studijā „Skaņuraksti”.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu