Re-akcija "No tautas nācis" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

2010.gada janvārī hiphopa projekts "re–akcija" piedāvā dziesmu "No tautas nācis". Tā ir autoru Latvijā iegūtās pieredzes retrospekcija un jautājums. Vai valsti var salīdzināt ar shēmu? Un kā šo shēmu restartēt?

"re-akcija" ir radošu personību apvienība, kas savu aktīvo darbību sāka 2003.gadā. 2005. gadā ar dziesmu "Kad soļi piesit takti" (pied. Lienei Šomasei) veiksmīgi startēja un guva panākumus Radio SWH jauno mūziķu konkursā "Priekšnams". Līdz šim radīta virkne dziesmu, kuras izskanējušas koncertos, bet nav skanējušas radio, jo izpildītāju izteiksmes veids ir bijis ļoti tiešs un atšķirīgs no radio formāta.

"No tautas nācis" nav dziesma par politiku, bet gan aicinājums būt patiesiem pret sevi un citiem cilvēkiem. Daži, lai paustu savu viedokli par valstī notiekošo, izvēlas badastreiku, "re–akcija" izvēlas savu skatījumu un nostāju izteikt vārdos, izmantojot arī zināmas metaforas.

re – akcija ir sekundāra rīcība. Tā ir atbilde uz notiekošo.

re – akcija aicina sadzirdēt un brīvi paust savu viedokli. Pateikt un rīkoties.

Lai restartētu situāciju valstī, kurā dzīvojam. Un gribam dzīvot.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu