Ansis Ataols Bērziņš "Babeņa" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA
References: API SITE

Ansis Ataols Bērziņš, kurš jau 15 gadus pazīstams kā folkloras kapelas "Maskačkas spēlmaņi" vadītājs, publiskojis dziesmas "Babeņa", kuru jau kopš pavasara bija iespējams klausīties "Latgolys radejā", galaversiju, informē mūziķa pārstāvji.

2010. gada sākumā Ansis Ataols Bērziņš nolēma sākt izplatīt paša sacerētās dziesmas, kuras "atnākušas" radošās darbības gados.

Vairāku dziesmu darba versijas jau kopš pavasara skan "Latgolys radejis" viļņos, bet "Babeņa" ir pirmā, kuras galaversija tiek plaši publiskota. Zīmīgi, ka, interesējoties par šo dziesmu, vairāki radioklausītāji pat uzmeklējuši autoru personīgi. Dziesmā atainota sāpe, kura autoram radusies, braukājot pa laukiem etnogrāfiskajās ekspedīcijās un vērojot, kā lauku ļaudis pamazām izmirst. Līdz ar viņiem pagaist arī vecā sadzīve, ēkas, valoda-izloksne, atmiņas, dzīvesziņa.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu