Jumprava «Glāb» (65)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Grupa «Jumprava» laidusi klajā pirmo dziesmu no jaunā cikla «Glāb», informēja «Jump studio» režisore un direktore Aija Strazdiņa.

Tuvākās nedēļas laikā dziesmu varēs dzirdēt latviešu mūziku spēlējošās radiostacijās, kā arī lejupielādēt interneta portālos «www.platforma.lv» un www.doremi.lv.

Pildot saviem faniem apsolīto, vasaras mēnešos savā studijā «Jump studio» «Jumpravas» dalībnieki sākuši darbu pie kādreiz spēlēto kompozīciju pilnveidošanas jaunos aranžējumos.

Dziesmas «Glāb», «Neesmu varonis» un citas, kuras savus klausītājus sasniegs jau tuvākajā laikā, astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados skanējušas «Jumpravas» koncertos, bet studijā tā arī ierakstītas netika. Šodien, pateicoties faniem, kuri saglabājuši amatieru koncertierakstus, 1988.gadā sacerētā dziesma «Glāb», kas Aigara Grāvera aranžējumā ieguvusi mūsdienīgu skanējumu, bet savu sociālo nozīmi nav zaudējusi, tiek nodota klausītāju vērtējumam.

«Glāb» mūziku sacerējis Aigars Grāvers, iedziedājis Aigars Grauba un Aigars Grāvers, bet tekstu sacerējis Ritvars Dižkačs, kurš ir teju vai visu «Jumpravas» hitu vārdu autors.

«Līdzīgi kā visa Ritvara Dižkača lirika, arī «Glāb» vēstījums bijis sociāli aktīvs un trāpīgs gan astoņdesmitajos gados,

kad to mācījāmies saklausīt starp rindām, gan mūsdienās - dziesma ir par bailēm no mietpilsonības, no konservatīvisma un savu uzskatu paušanas, par to, ko no indivīda sagaida apkārtējie un ko indivīds nespēj vai baidās tai sniegt,» informēja Strazdiņa.

1.septembrī Vecrīgā pie bāra «Coyote Fly» ballītē zem klajas debess notiks dziesmas pirmatskaņojums koncertizpildījumā.

Koncerts sāksies plkst.21, un ieejas biļete maksās divus latus.

Koncertā uzstāsies arī citi mākslinieki: Aisha, «Per», «Otra puse», Ella, DJ Roons un DJ Martin Alex. «Jumprava» uz skatuves kāps pēc pusnakts.

Komentāri (65)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu