Auļi "Diņķis" (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Dūdu un bungu mūzikas grupa "Auļi" piedāvā noklausīties skaņdarbu "Diņķis" no sava jaunā albuma "Etnotranss", informē grupas menedžments.

Skaņdarbs raksturo albuma intensīvo, enerģisko skanējumu, savienojot tradicionālo instrumentu spēli ar mūsdienu populārās mūzikas iezīmēm. Pie latviešu un igauņu dūdām, ģīgas un dažāda veida sitamajiem instrumentiem – celma bungām, vara bungām, perkusijām, šajā albumā pievienojas arī kontrabass, ko iespēlējis mūziķis Andris Grunte.

""Etnotranss" ir mūzika, vārds, kustība un pārdzīvojums. Tas atver durvis uz izjūtām un pieredzi, kas ir tepat blakus, vienmēr ir bijusi, bet paliek nepamanīta ikdienas rūpēs, steigā, materiālismā, darbā un vienveidībā.

Tas ir iniciācijas ceļojums pazemē, zemapziņā, kur notiek tikšanās ar mītiskām būtnēm, kaislību izdzīvošana un spēkošanās, un galu galā atgriešanās šajā pasaulē jau ar citām zināšanām un spēku,"

albuma ideju atklāj grupas dalībnieki.

Jaunais albums ir konceptuāls veikums – kā saspēle starp instrumentāliem skaņdarbiem un literāru tekstu. Lai pilnībā to izbaudītu, būs gan jāklausās, gan jālasa. Tā muzikālo daļu veido oriģinālkompozīcijas, kuru lielāko daļu komponējis "Auļu" mūziķis Kaspars Bārbals. Savukārt literārā daļa ir pazīstamās rakstnieces Laimas Muktupāvelas eseja-vīzija.

"Etnotranss"
"Etnotranss" Foto: Publicitātes foto

"Etnotranss" tirdzniecībā būs pieejams no šā gada 20. oktobra – dienas, kad Spīķeru koncertzālē notiks albuma prezentācijas koncerts. www.bilesuserviss.lv jau pieejamas biļetes uz šo pasākumu.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu