Latviešu "death metal" grupa aicina "Piecelties"! (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Latvijas "progressive death metal" grupa "Lassie the Cat" pabeigusi sava jaunākā skaņdarba "Celies un atgriezies" ierakstu. Singls ir ierakstīts februāra beigās sadarbībā ar Gintu Lundbergu.

"Uzskatām, ka ar "Celies un atgriezies" esam trāpījuši īstajā laikā, kad Latvijas iedzīvotājs savā zemē vairs īsti nejūtas kā savās mājās, tāpēc cenšas sev mājas meklēt ārpus Latvijas. Atsakoties no dzīves dzimtenē, mēs daļēji pazudinām mūsu pašu – latvieša identitāti – un atveram plašāk durvis uz savām mājām, tai pašā laikā nicinot un nosodot jebkāda veida nevēlamu parazītu iesakņošanos Latvijā," komentē grupas vokālists un dziesmas teksta autors Marko Rass.

"Dziesmas teksts pēc savas būtības ir diezgan brutāls, un iespējams, ka kādam tas liksies nosodāms, taču šeit nekādā mērā neviens netiek apvainots vai nepatiesi apsūdzēts. Tas ir aicinājums Latvijā dzīvot kā latvietim un cienīt mūsu valsts valodu un karogu, neaptraipot un neaizsedzot un neaizstājot mūsu simbolus ar svešiem un provocējošiem simboliem, kas domāti kā protests pret valsti, kurā dzīvojam. Paši vien mēs esam savas laimes kalēji, un labi mēs dzīvosim tikai tad, kad apzināsimies, kas mēs esam, kur mēs esam un par ko mēs pastāvam. Viss, kas ir jādara, ir jādara mums pašiem," turpina Marko.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu