Sovvaļnīks piedāvā video - īsfilmu "Nikas nav najaušs"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Latgaliešu melanholiskais rokmūziķis Sovvaļnīks jeb grupas "Borowa MC" dalībnieks Ingars Gusāns smagākas mūzikas un trilleru cienītājiem piedāvā jaunāko mūzikas video - īsfilmu "Nikas nav najaušs", informē mūziķa pārstāvji.

""Nikas nav najaušs" īsfilmā trillera stilā atainota latgalieša (Sovvaļnīka) cīņa ar dažādu slāņu un sabiedriskā stāvokļa tēliem, kuri grib iznīcināt stāsta galveno varoni. Tā ir fiziska cīņa, ar ieročiem un apšaudēm. Savukārt Nāve, kas traucē tēlam, ir nevis kaulaina būtne, kā ierasts, bet Nāves Eņģelis, kas izvirza noteikumus un iedzen strupceļā Sovvaļnīka attēloto tēlu. Tādā veidā mūzikas video veidotāji vēlas aicināt veidot pareizu viedokli un nostāju, ticēt sev un mīlēt citus cilvēkus," teikts mūziķa paziņojumā.

Mūzikas video, tāpat kā iepriekšējos, veidojusi studija "13 mm" režisora Ingus Amatnieka vadībā.

Dziesmas vārdu autors ir Antons Kūkojs, kura atcerei veltīts Sovvaļnīka otrais albums.

Klipa režisors Ingus Amatnieks: "Pēc pirmā klipa filmēšanas, viesojoties pie mūsu studijas mākslinieka, kas iekārtojies rūpnīcas VEF vecā ēkā ar garu tumšu gaiteni, radās vīzija, kā vizuāli uz ekrāna pārnest mūsu sabiedrības attieksmi pret Latgali un latgalisko – kultūru, valodu un latgaliešiem. Atceros epizodi ar kādu no maniem kolēģiem. Biju nostrādājis ar viņu kopā pāris gadus Rīgā un pat neiedomājos jautāt – no kurienes tu esi? Kādā brīvdienā, kad viņš darba vietā atradās viens, bija ienācis kāds viņam labi pazīstams cilvēks, un saruna ritēja latgaliski. Telpā ienācu es, un runātāji samulsa... Kolēģis ne tikai slēpa, no kuras puses nāk, bet pat sabijās un satrūkās par to, ka ir runājis latgaliski. Kāpēc tā?! Bet Latvija ir dzimusi Latgalē! Kā tu vari savu dzimteni noliegt?!"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu