"Taksometru sesijas" piedāvā Imantu Daksi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vimeo

Iedvesmojoties no vairākām ārvalstu mūzikas mīļu iniciatīvām – "Black Cab Sessions" Lielbritānijā, Vensāna Mūna (Vincent Moon) "La Blogoteque" ekskursijām pilsētvidē un citām, arī Rīgā sākušās "Taksometru sesijas" jeb izbraucieni ar pilsētas taksometru un muzicēšana vienlaikus. Šonedēļ "Taksometru sesijas" piedāvā pašmāju dziesminieka Imanta Dakša skaņdarbu "Andromeda, mēs nākam!".

"No Jaunmīlgrāvja uz Vecmīlgrāvi pāri tiltam, pie kura 1991.gadā nošāva satiksmes ministra šoferi Robertu Mūrnieku. Tiltu vairākas dienas bloķēja "OMON" specvienības, tādējādi neļaujot skolēniem, to skaitā man, apmeklēt Vecmīlgrāvja skolu," atmiņās dalās dziesmas autors.

"Dziesmu "Andromeda, mēs nākam!" parasti atstāju koncertu noslēgumiem, jo tās laikā hroniski mēdz plīst ģitāras stīgas. Ja ārā ir karsts un spiedīgs laiks, un dzīvā daba izslāpusi pēc lietus, šī dziesma darbojas kā negaisa piesaucēja."

Video autors - Emīls Skrīvelis.

Taksometru sesijas - Imants Daksis from Taksometru sesijas on Vimeo.

Turpmāk ar brīvprātīgu regularitāti iesēsties taksometra aizmugurējā sēdeklī tiks aicināti dažādi pašmāju un ārvalstu mūziķi, kuri būs gatavi ļauties avantūrai – nospēlēt kādu no saviem skaņdarbiem, par spīti pilsētas bruģim, asiem pagriezieniem vai ceļu remontkantoru nolaidībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu