Sovvaļnīkam jauns mūzikas video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Latgaliešu rokmūziķa Sovvaļnīka dziesmai "Pa skurstini bolti dyumi" no pirmā albuma "Sūpluok" izveidots video, kurš ilustrē tradicionālu Latgales lauku ainu – pamestu māju, atmiņu glabātāju, informē mūziķis.

Mūzikas video tapis Latgales laukos netālu no Krievijas robežas, kur Sovvaļnīks jeb Ingars Gusāns bieži smeļas iedvesmu savai radošajai darbībai un dzīvei kopumā. "Es mēdzu apbraukāt Latgali, tās ezerus un laukus, un, sekojot notikumiem sabiedrībā un straujai urbanizācijai, man ir skumji redzēt, ka Latgali, īpaši laukus, pamet cilvēki, atstājot tukšas mājas, kas glabā dzimtu notikumus cauri gadsimtiem," komentē I.Gusāns, aicinot atcerēties savas saknes un apciemot dzimto pusi, lai, iespējams, atkal atrastu sevi.

Mūzikas video veidojusi studija "13mm" Ingus Amatnieka vadībā, kas ir autori arī iepriekšējiem Sovvaļnīka videoklipiem, kā "Vosoruošonai" un "Vysi vieji".

Ingaram Gusānam pēdējā gada laikā bieži bijusi iespēja iejusties aktiera lomā, filmējoties mākslas filmā "Latgolys laikadečs", kā arī īsfilmā – trillerī dziesmai "Nikas nav najaušs".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu