"Grupa Marta" publisko video dziesmai "Māsiņa"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

"Grupa Marta" laidusi klajā savu jaunāko singlu un videoklipu "Māsiņa" no debijas albuma "Pasaki Martai, lai ir uz vadiem".

Pozitīvā roka grupa "Grupa Marta" nosvinējusi piecu gadu jubileju un laidusi klajā savu jaunāko singlu un video veikumu instrumentālajai kompozīcijai "Māsiņa".

"Lai gan videostāsta "Māsiņa" aktīvais tapšanas periods bija tikai pāris mēneši, kopumā pie projekta ir pavadīts gandrīz gads, kopš pirmās radošās sapulces, kurā noklausījos toreiz vēl demo stadijā esošo dziesmu. Klips ir daudzu asociatīvo uzplaiksnījumu un mazāku ideju apkopojums. Tam pamatā ir stāsts par "Māsiņu", kura ierodas pagalma "republikā" ar puķupodu un čemodānā paglabātu mistisku zemūdeni. Tā ir alternatīvā pasaule, kurā nonākuši, grupas dalībnieki kļūst par razbainiekiem, kas cīnās ar koka zobeniem, trenkā bumbu un nodarbojas ar citām palaidnībām," atklāj režisors Mārtiņš Rudzītis.

Mārtiņš par savu iedvesmu klipa idejai stāsta tā: "Noteikti pie iespaidiem var pieskaitīt "The Beatles" un mazliet no "Vārnu ielas republikas". Savukārt zemūdenes lidojums pār pilsētu iekļaujas "Steampunk" žanrā."

Paši "Grupas Marta" mūziķi saka: "Mūsu mūzikā ir pausta vēlme radīt pozitīvu viegluma sajūtu. Labās domas palīdz mums būt un attīstīties. Savas kompozīcijas esam veidojuši kā vijumu no akustiskās un roka skaņas, kur ieaužas tautas mūzikas, indie roka un popmūzikas elementi, kas arī atspoguļojas kompozīcijā "Māsiņa"."

Mūzikas autors - Kaspars Liepa, producents - Mareks Zirdziņš un Krišjānis Geidāns. Grupas klipa video autors (režija/kamera/montāža/FX) - Mārtiņš Rudzītis, asistents - Voldemārs Jeļkins, zīmējumu māksliniece / animācijas asistente - Ingrīda Ivane, klipa skaņu režisors - Dj/Producer Andy Bassland, māsiņas lomā - Māra Kampernova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu