Laima Jansone laiž klajā «Zalkti» (video) (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Pašmāju koklētāja Laima Jansone publiskojusi videoversiju skaņdarbam «Zalktis. Vortex of Living Energy». Zalktis ir viena no senākajām baltu zīmēm, kas simbolizē nemitīgas pārmaiņas no viena stāvokļa otrā, dzīvīgumu un gudrību, informē mūziķes pārstāvji.

Atgādinām, ka pagājušā gada nogalē ar projektu «Sidrabs» Laima Jansone pirmā no Baltijas valstīm guva iespēju uzstāties prestižajā Pasaules mūzikas izstādē «Womex». Minētais skaņdarbs ir arī iekļauts «Womex» Pasaules mūzikas izlasē «Womeximizer 11», kas pieejama «Womex» dalībvalstīm visā pasaulē

Jaunā video režisors Olafs Okonovs rāda vairs ne vien roku tuvplānus, kā tas bija pagājušogad izdotajā CD/DVD «Sidrabs», bet pamazām atklāj arī profilu un senatnīgi mūsdienīgu ainavu. Vairāki video redzamie perkusīvie spēles elementi un to savienojumi ir zināms jaunieviesums kokles spēlē.

Šā gada sākumā Laima Jansone atgriezās no Austrālijas, kur uzstājās Latviešu Jaunatnes dienās Sidnejā. Bet iepriekš gan ar solokoncertiem, gan dažādiem projektiem viesojās Beļģijā, Vācijā, Zviedrijā, Dānijā u.c. Līdz šim brīdim LTV1 dzirdami Laimas Jansones iespēlētie džingli, bet vēl pavisam nesen vokālās grupas «Latvian Voices» koncertu ietvaros tika nodibināts unikāls duets: elektroakustiskā kokle salikumā ar pasaules bītboksa (beatbox) čempionu spāni Lytos.

Šobrīd top vairāki jauni projekti un ieraksti, kā arī plānots brauciens uz laikmetīgās tautas mūzikas konferenci «Nordtrad» Somijā pašā aprīļa sākumā.

Maija pirmajā pusē Laima Jansone ar draugiem interesentus aicina saspēlēt Linu lādes mājīgajās telpās.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu