«Relicseed» velta skaņdarbu Tibetai (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr/Relicseed

Pašmāju smagā roka apvienība «Relicseed» piedāvā ieskatu savā otrajā studijas albumā un klausītājiem nodod dziesmu «Brother's Tears». Skaņdarbs veltīts Tibetai un pauž grupas nostāju pret tur notiekošo.

««Pareizi» ir neredzēt ciešanas, saucienus pēc palīdzības, Die's pasarg – palīdzēt, jo pašu labklājība vienmēr būs svarīgāka. It kā loģiski, mūsdienīgi un aktuāli, taču ne gluži šoreiz. Tas nav jautājums, ko, kā un vai vispār kaut ko darīt. Tā ir attieksme pret cilvēku masveida brutālu iznīcināšanu, kā arī necilvēcīgo un galēji radikālo protesta akciju – pašsadedzināšanos. Vienalga – tā sakot, gan jau viņi tur vienreiz nomierināsies un pārstās degt, bet mēs neko neredzam? Vienmēr atradīsies gudrinieki ar norādēm, ka vēl jau, re, kur ir bads, zemestrīces, cunami, ubagi, sunīši un kaķīši uz ielām – kāpēc tad viņiem neviens nepalīdz? Tātad – labāk ērti, klusi, mierīgi un bezatbildīgi pievērt acis, nedarīt neko un klusēt?» retoriski jautā mūziķi.

«Dziesmas liriskais un muzikālais saturs lieliski ieskicē gan situāciju Tibetā, gan pauž Latvijas kā vienas no šajā globālajā akcijā iesaistītām valstīm nostāju pret notiekošo,» tā komentē biedrības «Latvija Tibetai!» vadītājs, Rīgas Domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja. «Jāpiebilst, ka pasaulē jau gadiem notiek masveida protesta akcijas un vērienīgi muzikāli pasākumi, kas tiek rīkoti ar mērķi pārtraukt Tibetas ciešanas. Ceru, ka arī «Relicseed» jau tuvākajā laikā uzstāsies kādā no šiem lielkoncertiem.»

«Brother's Tears» ir viena no apmēram desmit grupas otrajā studijas albumā paredzētajām kompozīcijām, kas solās būt muzikāli konceptuāls turpinājums pirmajam veikumam «60 minūtes sapņa».

www.relicseed.com

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu