Caur Stiklu: «Audience Killers» (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pašmāju mūziķiem pēdējos mēnešos arvien biežāk ir iespēja sevi atrādīt ar dažādu jaunu tīmekļa projektu starpniecību. Regulāri jūs esam iepazīstinājuši ar «Taksometru sesijām» jeb muzikāliem izbraucieniem ar pilsētas taksometru (iedvesmojoties no «Black Cab Sessions» Lielbritānijā, Vensāna Mūna (Vincent Moon) «La Blogoteque» u.c.). Šoreiz piedāvājam jaunu projektu «Caur stiklu», kura video stāstos jau nofilmējušies tādi mūziķi kā «Sus Dungo», Imants Daksis, «Gaujarts» un «Baložu Pilni Pagalmi».

Šoreiz jaunā albuma veicināšanas ietvaros «Caur stiklu» sesijās vienu dziesmu klusinātā, akustiskā versijā piedāvā Balvu indīpopa apvienība «Audience Killers». Dziesma «Lighthouse» ņemta no grupas debijas mazalbuma «Footprints and Hearts».

«Footprints and Hearts» CD ir atrodams mūzikas ierakstu veikalā «Randoms» (Kaļķu 4), «LP» (Kr.Barona iela 37), kafejnīcā «VIETA» (Kr.Valdemāra 61) Rīgā. «Diogens Audio» (Partizānu 47), «Ananass» (Bērzpils 1) Balvos un Cēsīs «Zaļa Zāle» / «Cafē Rīga» (Rīgas ielā 25/27). Kā arī grupas online veikalā Bandcamp.

«Audience Killers»

«Mūzikas performanču mazprojekts «Caur stiklu» ir vieta, kur akustiskā veidā satiekas mūzika, cilvēki un kino. Šāds mūzikas pasniegšanas formāts ir pats tīrākais, patiesākais un neietekmējamākais, tieši tāpēc ir vērts ņemt rokās instrumentus un kameru, to visu iemūžināt un pēcāk arī sniegt publiskai apskatei,» projekta ideju komentē tās veidotājs Toms Taukulis. «Process savā vienkāršībā pārspēj visu, ko šobrīd spējis «uzpūst» lielais mūzikas balons, bet savā saistošumā ir neizmērāmi tīrs un skaists. Tieši tāpēc arī netiek pretendēts uz lielām inovācijām vai izvirtībām, jo līdzīga tipa projekti, protams, jau pastāv ārpus Latvijas un arī tepat, tomēr lielākajai daļai no tiem virsū ir uzspiests «zīmogs», kas to visu uzreiz padara nesimpātisku.

Visa pamatā ir jābūt entuziasmam no visām pusēm

- tieši tā arī es redzu šo vienu video vācelīti vietnē «YouTube», kurā šobrīd lēnām krājas pašmāju brūvētās skaņas un domu par apstāšanos nav galīgi un arī nebūs.»

Caur Stiklu

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu