Normunds Rutulis publicē «Ledus karalienes» video (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Normunds Rutulis publicē dziesmas «Ledus karaliene» video, kas ir pirmais dziedātāja nopietnais videoklips, kurā piedalījusies tik apjomīga komanda. Klipa īstenošanu un producenta pienākumus uzņēmies pats Normunds. «Dziesmas noskaņa pamudināja raudzīties 1960. gadu virzienā. Gan maestro Pauls, kurš savās vīzijās saklausīja skanējumu kā tajos gados, gan Armands Treilihs, kurš dziesmas apstrādē izmantoja 1960. gadu digitalizētos efektus, gan Kristapa Krievkalna vadītais orķestra ieraksta process, kurš galu galā netika mākslīgi sinhronizēts vai intonatīvi labots, – tas viss deva pārliecību, ka arī videomateriālam ir jābūt veidotam tam laikam atbilstoši,» stāsta Rutulis.

«Kopā ar Jāni Jēkabsonu nonācām pie idejas realizācijas un, cik nu varējām tos laikus attēlot, tik to darījām. Darbs paveikts, pateicoties lieliskajai komandai, kuru kuplināja brīvprātīgie balles apmeklētāji un, bez šaubām, arī Aijai Selgai-Brikmanei, kura, neiedziļinoties Vasilija Šukšina darbā, teicami atveidoja galveno lomu. Forši, ka Rīgā ir atsaucīgi ļaudis, tādi kā Jānis Kuplis. Viņš uzticēja savu biroju/muzeju klipa pirmā kadra filmēšanai. Paldies saku arī kolēģim Andrim Freidenfeldam par radio runu pašā klipa sākumā. Arī VEF k/p komandai, īpaši pils labajiem gariem Raimondam un Ērikam. Viņi kopā ar Agri Ieviņu iedvesa dzīvību 50. gadu beigās ražotajiem prožektoriem, mikrofoniem un skandām. Pie tam Anrijs sagādāja tajā laikā Rīgā ražoto bungu komplektu. Ņemot to visu vērā, rezultāts, manuprāt, ir lielisks,» tā par savu klipu saka Normunds.

Operatori Jānis Jēkabsons un Sergejs Skripa. Montāža un pēcapstrāde – Jānis Jēkabsons (TumbaTV). Gaismas – Agris Ieviņš (A-Sound). Dejas – Aivars Teteris un viņa «Ķengurroks». Grims – Iluta Rutule. Frizierpakalpojumi – Zane Krēsliņa. Slavenais Rīgas orķestris: Roberts Rasa – kontrabass, Anrijs Grinbergs – bungas, Uldis Beitiņs – ģitāra, Māris Ozols – piano, Raivo Stašans – saksofons, Indriķis Veitners – saksofons, Jānis Amantovs – trompete, Lauris Amantovs – trombons.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu