Šubrovska un Mākena jaunā grupa «Manta» izdod pirmo dziesmu (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupu «M.Gvarde» (1990-94), «Kartāga» (1994) un «Hospitāļu iela» dalībnieks līderis Edgars Šubrovskis un alternatīvās estrādes ansambļa «Gaujarts» līderis Edgars Mākens izveidojuši jaunu muzikālu apvienību «Manta» un piedāvā pirmo studijas ierakstu - dziesmu «Antikristaps».

Vēl grupā darbojas Oskars Upenieks (EMD) un Raitis Viļumovs (NRG).

«Dziesmā aprakstītie notikumi sākas kādā teikā par Rīgu. Sen atpakaļ, kad pār Daugavu vēl tilta nebijis, bijis liels stiprinieks, vārdā Kristaps. Viņš nesis cilvēkus pāri Daugavai no viena krasta uz otru. Vellam tas briesmīgi nepaticis, un viņš gribējis Kristapam atriebties. Vienreiz naktī pirms divpadsmitiem viens mazs puišelis lūdzies, lai viņu pārnes pāri. Kristaps nav gribējis, viņš tikai dienā gājis pāri Daugavai, nevis naktī. Bet puišelis ļoti lūdzies. Nu, ko lai dara! Nesīs ar. Nav jau liels vīrs, tāds puišelis vien ir. Bet, jo tālāk nes, jo smagāks paliek. Un stingri turas puišelis, ka nosviest viņu nevar. Ka nu Kristaps nācis vidū Daugavas, tā tur arī noslīcis,» teikts grupas preses paziņojumā.

Ierakstā bungas spēlē Aivars Krastiņš (akadēmiskais koris «Latvija»).

Dziesma ierakstīta Valmierā, studijā Hodila Rec. Skaņu operators Ģirts Laumanis (Lomiks). Producēja Lomiks, Edgars Šubrovskis, Edgars Mākens.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu