«Enhet» svinēs 12 gadus un piedāvā dziesmu no jaunā albuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Cēsu metalcore apvienība Enhet ar dziesmu «Converge For A Day» piesaka jauno albumu un 12. dzimšanas dienas svinības, ko atzīmēs Fonoklubā, 30. martā dalot skatuvi ar Somijas Khroma, pašmāju Spit It Out un dīdžeju Arti Dvarionas.

Enhet 2001. gadā radās ar nosaukumu Keep It Clear, kas, iezīmējot grupas radošās darbības atdzimšanu, ir izvēlēts par otrā albuma nosaukumu. Grupas dibinātājs un solists Lauris Sildniks atklāj: «Pēdējie pāris gadi Enhet radošajai darbībai ir bijuši pārbaudījumu pilni – darbs un ikdienas dzīve nav atstājuši grupai tik daudz vietas, cik gribētos, taču «Keep It Clear» novešana līdz klausītājiem mums ir bijis nozīmīgs mērķis, ko beidzot esam sasnieguši.»

Albums pašu improvizētā studijā ierakstīts 2012. gada pavasarī, dodoties uz mežu Kuldīgas rajonā, krietnā attālumā no civilizācijas, kur atmosfēriskā mierā un klusumā grupas dalībnieki dzīvojuši aptuveni nedēļu:

«Izlēmām, ka nevēlamies albumu rakstīt studijas telpās, kas zināmā mērā ierobežo un uzdzen depresiju, tāpēc kopā ar Enhet skaņotāju Reini Kārkliņu devāmies uz mežu pie īstas un klusas dabas, kur domājām tikai par albuma tapšanu, spēlēšanu, kā arī nedaudz zveju,» pastāstīja Lauris Sildniks.

«Keep It Clear» iekļaus arī dziesmas, kuras iepriekš nav ierakstītas, taču bijis iespējams klausīties grupas koncertos.

Albuma prezentācija un 12 gadu jubilejas svinības 30. martā norisināsies grupas mājās – Cēsīs. Koncertā Fonoklubā uz skatuves kāps arī Somijas apvienība Khroma, kā arī Cēsu hardcore grupa «Spit It Out». Par muzikālo noformējumu pēc koncerta gādās Radio SWH dīdžejs Artis Dvarionas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu