«Auļi» un Juris Kaukulis «Sējējs» (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bungu un dūdu grupa «Auļi» izdevusi jaunu singlu «Sējējs», kas iedziedāta kopā ar «Dzelzs vilka» solistu Juri Kaukuli, informē mūziķu pārstāvis Edžus Arums. Melodija tapusi 2011.gadā, taču tagad tā izdota jaunā - Kārļa Auzāna - aranžējumā. Mūzikas autors ir Kaspars Bārbals. Dziesmā izmantoti Raiņa vārdi.

Dziesma būs dzirdama jaunajā «Auļu» albumā «Dižducis», kas tiks izdots 4.maijā, atzīmējot grupas desmit gadu jubileju. Albumā būs dzirdami 12 «Auļu» melodiju aranžējumi plašākam mūziķu sastāvam. Aranžējumu autors ir Auzāns, kura pieredze klasiskajā un populārajā mūzikā, kā arī aizraušanās ar folkmūzikas un pasaules mūzikas interesanto nianšu izcelšanu ļauj paplašināt «Auļu» mūzikas skanējumu.

Kā ziņots, 4.maijā koncertzālē «Palladium» notiks grupas «Auļi» desmit gadu jubilejas koncerts, kurā tiks prezentēts arī jaunais albums «Dižducis». Koncerta apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt folkmūzikas orķestri, kurā kopā ar tautas instrumentu izpildītājiem muzicēs klasisko stīgu un pūšamo instrumentu mūziķi. Tāpat koncertā būs arī dzirdami gan etno, gan arī rokmūzikas dziedātāji. Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un mājaslapā «bilesuparadize.lv.»

Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dibināta 2003.gadā. Mūziķi ir ieguvuši atpazīstamību un popularitāti Latvijā un ārzemēs, pateicoties īpašajam skanējumam, kas apvieno latviešu folkloras arhaisko, pamatīgo spēku ar mūsdienu rokam un pasaules mūzikai raksturīgo skatuves enerģiju un dinamiku. «Auļu» fenomens ir ļāvis pārkāpt žanra robežas un uzrunāt plašu klausītāju loku, ne tikai tradicionālās mūzikas cienītājus.

Grupa savas darbības laikā ir sadarbojusies ar pazīstamajiem komponistiem Juri Kulakovu, Mārtiņu Braunu, Raimondu Tigulu, Zigmaru Liepiņu un citiem, uzstājusies Dziesmu un deju svētkos, uz teātru skatuvēm un daudzos koncertos un festivālos Latvijā un ārzemēs.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu