Oyaarss un draugi piedāvā ēnu spēles (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Kādā no šā gada pavasara pirmajām siltajām dienām Bauskas elektronisko ainavu darinātājs oyaarss, īstajā vārdā Arvīds Laivinieks ar cīņubiedriem un Liepājas Universitātes studentiem devās uz Kurzemi, lai filmētu videoklipu jaunam skaņdarbam. Pēc vairāku nedēļu intensīvas montāžās un pēcapstrādes video beidzot pabeigts un publiski apskatāms internetā.

Videoklipa tematiskā un vizuālā estētika sasaucas ar iepriekšējo oyaarss «pilnmetrāžas» albumu noskaņu. Pērn Vācijā izdotie albumi «Bads» un «Smaida greizi nākamība» ir ieturēti stilistiski līdzīgās vēsmās, taču izstaro vieglu mizantropijas piegaršu, centrā izvirzot nošķirtības un aizmirstības noskaņas.

Skaņdarbu «Umbra» varētu raksturot kā mazliet «sociāli draudzīgāku», jo tajā sava loma ir atvēlēta arī cilvēkiem un personāžiem.

Ieraksts «Umbra» būs pieejams digitālā formātā jau tuvāko dienu laikā, un bez paša titulskaņdarba tajā būs dzirdami arī skaņdarbi no trim citiem autoriem, C.Mantle, Po un Myler. Par šā EP ir izdošanu ir parūpējusies izdevniecība «Nukapa», Latvijas-Lielbritānijas elektroniskās mūzikas leibls, kura vadītājs ir latviešu producents un dīdžejs Po, jau labu laiku publiskojot vairāku latviešu un svešzemju elektroniskās mūzikas pārstāvju darbus.

Lomās - Matīss Saulītis, Plasma, grims - Zane Žilinska, tērpi - Eva Buķevica, kamera/montāža - Ojārs Saulītis, Laine Neimane

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu