Jauna sadarbība LV elektroniskajā mūzikā - Mionia + gon7o (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/martins.strautnieks

Jaunā komponiste un dziedātāja Maija Līcīte («Mionia») sadarbībā ar pašmāju elektroniskās mūzikas meistaru gon7o jeb Martinez Gonzalez (īstajā vārdā Mārtiņš Strautnieks), radījusi jaunu skaņdarbu «My Town», kas ir pirmais vēstnesis no 2014. gada pavasarī gaidāmā pilnmetrāžas albuma.

Kā TVNET pastāstīja Mārtiņš, kurš pēdējos gadus vairāk uzturas ārpus Latvijas, ir ielikti pamati jaunam deviņu dziesmu albumam, kuru plānots laist klajā nākamgad. Iecerēti arī koncerti.

«Mionia» ir jauns elektroniskās mūzikas projekts, kuru izveidojusi Maija Līcīte. Projekts darbojas jau trīs gadus un ir uzstājies Piena festivālā, Kaņepes Kultūras Centrā, Tallinas Modes Nedēļas pasākumā «Moment» u.c. Pirmās dziesmas komponētas viedtālruņa Iphone 4 aplikācijā Nanostudio. «Mionia» dziesma «Story» iekļauta Ivo Brieža filmā «Filma».

Šobrīd dziesmas, kuras tika radītas viedtālrunī, Maija vairs neizpilda, bet tās ir iespējams noklausīties pilnā apjomā vietnē «Soundcloud».

soundcloud.com/mionia

Jaunais skaņdarbs «My Town» iezīmē Maijas nākamo radošo posmu, kas stilistiski un kvalitātes ziņā būs radikāli atšķirīgs. Kuldīgā, ar programmas «Brigāde» atbalstu, top arī jauna ierakstu studija «Mio Records».

Martinez Gonzalez
Martinez Gonzalez Foto: facebook.com/martins.strautnieks

Savukārt Martinez Gonzalez ir Latvijā pazīstams taustiņinstrumentālists, kurš spēlējis tādās grupās kā «Lolitas Brīnumputns», «T-Plox», «Sirke» un «Kuba». Kopš 90. gadu beigām Mārtiņš darbojas arī elektroniskās mūzikas lauciņā, regulāri spēlējot savu mūziku dažādos pasākumos, kā arī rakstot muzikālo pavadījumu dažādiem raidījumiem, izrādēm un mākslas projektiem. Viņa mūzika ir iekļauta vairākās Latvijā izdotās izlasēs, bet albums «Dakstiņš» ir iznācis Krievijas mūzikas izdevniecības «Lagunamuch» paspārnē. 2006. gadā tiešsaistes mūzikas izdevniecība «Dirty Deal Audio» izdeva viņa mini albumu «Nice that we have met».

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu