Noskaties jauno pašmāju grupas «Manta» video (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Alternatīvais boibends «Manta» nāk klajā ar jaunu videoklipu dziesmai «Viva Voleros». Video filmēts teritorijā starp Rīgu un Bolderāju, bet dziesmas ieraksts analogi veikts Ingus Baušķenieka studijā. Tie ir kāda velobrauciena laikā samedīti iespaidi par vietējo sabiedrību un Voleru savdabīgo graustu arhitektūru.

«Voleri ir teritorija starp Rīgu un Bolderāju. Rūpnīcu, ostas un sīkstu mazdārziņu rajons ar savām ielām un upēm. Sabiedrība ir tikpat krāsaina kā vietējie celtniecības materiāli - mazdārziņu veterāni, makšķernieki, vīri, kuri atbrauc, lai nokārtotu lietas, un vienkārši cilvēki, kuri labprāt izvairās no plašākas sabiedrības. Jebkurš ienācējs šeit tiek uzlūkots ar aizdomām kā potenciāls zaglis, dedzinātājs vai policists,» par iespaidiem stāsta «Mantas» solists un dibinātājs Edgars Šubrovskis.

Ansamblis «Manta» ir radies uz kādreizējās grupas «Hospitāļu iela» bāzes, un šobrīd tajā ir apvienojies «ex-Hospitāļu» radošais līderis Edgars Šubrovskis un grupas «Gaujarts» solists Edgars Mākens. Kopā ar viņiem grupā spēlē arī Oskars Upenieks (taustiņi) un Raitis Viļumovs (bungas).

««Manta» bija loģisks solis pēc «Hospitāļu ielas» darbības izbeigšanas. Bijām iestiguši zināmā stila rutīnā, no otras puses – Latvijas regeja mikroskopiskā scēna neļāva atrast dalībniekus, ar kuriem pilnvērtīgi īstenot domu par tīru regeja ansambli. Tādēļ izveidoju ansambli, kas nebūtu piesaistīts žanra rāmjiem un, kur galvenā vērtība būtu dziesmām, nevis stilam. Tātad, spēlēt dziesmas, kas saglabātu savu vērtību arī, ja tās nospēlētu citā stilā. «Mantas» dziesmu stils ir raibs – no sintpopa līdz balādēm,» stāsta Edgars Šubrovskis.

Klipa režisore Sabīne Moore ir studējusi vizuālo komunikāciju Latvijas Mākslas akadēmijā. Latvijā māksliniece uzstājas arī ar skatuves vārdu «Kroffork», eksperimentējot ar skaņām, instrumentiem un vizuālo mākslu. «Centos puišus filmēt ar humora piedevu, bet nezaudējot dabiskumu. Pats klips ir veltījums Bolderājai un tam, kas saglabājies no bijušās Padomju Savienības. Daba ir pārņēmusi agrāk koptos dārziņus. Kas neaug, tā relikvija. Aizaugušais pārklāj, veidojot neaizskartā noskaņu.»

Grupas "Facebook" lapa

Klausies īstu «Mantu» soundcloud

Pie klipa strādāja: Sabīne Moore - režisore, operatore, ansamblis Manta - scenārijs, aktierspēle, Edgars Šubrovskis - mūzika, teksts.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu