«Vintāža» jaunās skaņās piedāvā Sildega «Sarkano debesmalu» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties ziemas saulgriežiem, kad saule mēdz norietēt īpaši krāšņi, muzikālā apvienība «Vintāža» piedāvā dziesmu «Sarkana debesmala», informēja muzikālās apvienības pārstāvji. Skaņdarba mūzikas autors ir melodiķis un simfoniķis estrādes mākslā Jānis Sildegs, vārdu autore - Olga Lisovska.

«Vintāžas» mākslinieciskais vadītājs Rihards Bērziņš par skaņdarbu stāstīja, ka tajā ar minimāliem līdzekļiem panākts maksimāls efekts. Savus darbus Sildegs lielākoties instrumentējis pats, izvēloties trombonu akordus, tos apvienojot ar stīgu instrumentu melodijām. Sildega darbos interesants esot viņa ieguldītais darbs daudzbalsības meklējumos, vadot vokālo grupu «4+4», kā arī akadēmiskās un tā laika aktuālās populārās mūzikas stilu apvienošana.

Ierakstā piedalījušies vokālisti Jānis Strazdiņš un Rūta Dūduma. Dziesmā elektrisko ģitāru spēlē Jānis Ozoliņš. Ierakstā piedalās basģitārists Jānis Rubiks, trombonists Gatis Supe. Stīgu grupā muzicē Renāte Vilnīte, Inese Žuga un Anna Zvejniece. Kārlis Paukšte gan iespēlējis sitamos instrumentus, gan nodarbojies ar skaņu režiju. Klavieres iespēlējis «Vintāžas» mākslinieciskais vadītājs Rihards Bērziņš.

Bērziņš atzīmēja, ka šī laika piemirstākie dziesmu autori Jānis Sildegs, Gunārs Freidenfelds, Zigismunds Lorencs, Uldis Lapsiņš u.c. «Vintāžas» redzeslokā šobrīd esot visaktuālākie, tāpēc apvienība savā darbībā noteikti vēl pieskarsimies Sildega muzikālajam mantojumam, neliekot aizmirst par saknēm Latvijas populārajā mūzikā.

Grupas menedžeris Juris Ludženieks atzīst, ka šis gads «Vintāžai» esot bijis notikumiem bagāts. Muzikālā apvienība piedalījusies «Radio SWH» 15 gadu jubilejas pasākumā koncertzālē «Palladium», Jūrmalas kūrorta sezonas atklāšanā, «The Tall Ships Races» regates krasta skatuves programmā. «Vintāža» uzstājusies arī Ulda Stabulnieka jubilejas koncertā «Splendid Palace», kurā bija mūziķu - Nika Matvejeva, Rūtas Dūdumas, Ērika Zepa, Jura Vizbuļa, Ivo Grīsniņa-Grīšļa, Ojāra Grīnberga - un aktrises Ievas Pļavnieces pavadošais sastāvs.

Dziesmas «Sarkana debesmala» oriģinālie izpildītāji ir Māra Krievkalne un Ēriks Kamarūts. Tā pirmoreiz tika atskaņota Latvijas Radio un «TV EVMO» 1976.gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu