ansis un Oriole piedavā jaunu «Himnu» video (34)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Publiskota vizualizācija dziesmai «Skarabejs» no mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta mikrofons» nominētā anša un Oriole repa ieraksta «Himnas». Teksta autors - ansis, mūzikas - Oriole. Klipu režisējis un uzņēmis Jānis Jēkabsons (TumbaTV). Uzmanību, ierakstā dzirdama nenormatīva leksika!

Skarabejs (scarabaeus sacer) seno ēģiptiešu mitoloģijā ir gaismas nesējs, rīta vēstnesis, neredzamais radīšanas spēks mūžīgas dzīvības simbols, tajā pašā laikā esot arī nieka vabole, kas ikdienā nodarbojas ar visādiem mēsliem (gandrīz burtiski), lai turpinātu savas gaitas. Gan simboliskais tēls, gan pati vabole ir savstarpēji atkarīgi un saistīti.

Dziesma reizē ir vizītkarte, metafora un visai šauram klausītāju lokam adresēts komentārs, kas uzsver arī vienu no «Himnu» vadošajiem stāstiem - cīņu ar šķēršļiem un problēmām, ar kurām gandrīz ikdienā jāsaskaras ceļā uz jaunām uzvarām pasaulē, kas daudziem varētu šķist teju ačgārna, un to visu darīt «tankā».

«Himnas» ir 2013. gada rudenī izdots hiphopa mazalbums, kura autori ir ansis un Oriole, divi no «Dirty Deal Audio» elektroniskās mūzikas producentu un bītmeikeru komandas biedriem. Ieraksts izraisījis rezonansi arī ārpus hiphopa scēnas un pat valsts robežām kā dinamisks, skaniski oriģināls, atklāts un tehniski noslīpēts darbs, un ilgu laiku ievietojies kā klausītākais latviešu mūziķu ieraksts vietnē bandcamp.com.

«Himnas» iespējams dzirdēt arī dzīvajā koncertā, «Netīrā darījuma» (Niklāvz, Oriole, ansis, Kristaps Ritms, VJ INA VARE) minitūres ietvaros Liepājā (24. janvāris), Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā (14. februāris). Savukārt 1. martā, Rīgā, klubā «9K1» notiks «Himnu» lielkoncerts ar daudzu aktuālu Latvijas hiphopa izpildītāju un bītmeikeru dalību. Vairāk par par izpildītājiem, gaidāmajiem koncertiem un citām aktualitātēm uzziniet izpildītāja mājas lapā.

ansis.me

dirtydealaudio.lv

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu