Grupa «Wagars» piedāvā videoklipu dziesmai «Sidrabenes lāsts» (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Gadu simteņiem mūs vajā Sidrabenes lāsts. Kā melna čūska, neatkāpjas,» ar šiem vārdiem sākas pašmāju smagā roka grupas «Wagars» jaunā kompozīcija no šajā gadā gaidāmā albuma. Dziesmas pamatā ir sena teika par Sidrabenes pili - seno zemgaļu apmetni, kas minēta Atskaņu hronikā.

Leģenda un hronika vēsta, ka pils 13. gadsimta sākumā nodedzināta, taču zemgaļi to atjaunoja. Visai drīz krustneši to nopostīja vēlreiz. Nespējot cīnīties ar milzīgo pārspēku, zemgaļi masveidā devās uz Zemgales nekristīto daļu, pie pagāniem, tur arī pārceļot savu karaļvalsti - Sidrabeni. Tomēr cerība, ka nopostītā pils kādreiz atdzims savā vietā, kā smaga un sena alegorija tautas zemapziņā strāvo joprojām.

Videoklips uzņemts pašu grupas dalībnieku spēkiem 2013. gada vasarā, pateicoties Jūrmalas teātra un vēstures rekonstrukcijas kluba «Rodenpoys» atbalstam. Gaismas un efekti - Gundega Baušeniece, Ģirts Alsters. Kamera - Elīna Matvejeva, Tomass Beķeris. Klipā vēsturiskos tēlos iejutušies Monta Zaļkalne, Alberts Mednis un Uģis Urtāns. Video montējis datormākslinieks Jānis Jēkabsons (jekabsons.com).

Šī dziesma ir viena no desmit kompozīcijām, kas drīzumā dienas gaismu ieraudzīs grupas jaunā albuma formā. Dziesmas ierakstītas «Hodila Records» studijā Valmierā aizvadītā gada pirmajā pusē.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu