Noskaties, kā muzicē «Nepieradinātā Folka Orķestris» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Radošā mūziķu apvienība «Nepieradinātā Folka Orķestris», pateicoties skaņu režisora un video eksperimentētēja Aivara Vaišļas palīdzībai un iedvesmai, nodod pasaulei savu jauno dzīvā ieraksta video ar nosaukumu «Nemirstība, Kalējs un Zelta Zivs».

Balansējot starp kāda reminiscējoša franču tautas melodijas fragmenta variācijām, krimsonu stilā ieturētu prettēmu un maksimāli pozitīvu sarežģījumu atrisinājumu vieglā vijoles un ukuleles duetā, mūzika risina cilvēka vēlēšanos atrast «dzīvo ūdeni», lai nojauktu dzīves un nāves robežas nemirstības veidolā.

www.facebook.com/FutureFolkOrchestra

Cilvēks pasūta Kalējam - savam eņģelim, lai tas izkaļ viņam Zelta Zivi, kas padarītu cilvēku nemirstīgu. Kalējs ķeras pie darba. Kalšanas process ir gana neparasts, tam jāpārvar dažādi šķēršļi. Taču galu galā - Zelta Zivs top izkalta. Vai tā ir piešķīrusi cilvēkam nemirstību?

Idejas autors Andrejs Grimms šoreiz spēlē garu skanošu dēli, ko dēvē par slīdskani, mazos taustiņus un Latīņamerikas kuiku. Nepieradinātā Folka Orķestra akordeonists Klāss lieliski tiek galā ar ģitāras partiju. Ierakstā skan arī sitamie instrumenti (Nauris Babris), vijole (Rūdolfs Bahmanis), basģitāra (Kristaps Grīnbergs), īru stabule, ukulele un klasiskās flautas (Līva Upīte un Katarīna Ignatoviča).

«Nemirstība, Kalējs un Zelta Zivs» ir viena no Nepieradinātā Folka Orķestra pieturām ceļā uz topošo ierakstu albumu, kas solās būt krāsains dažādu tautu, laiku un noskaņu mūzikas ceļojums. Dažādas, šķietami nesavienojamas un pat savstarpēji karojošas kultūras te atrod pavisam vienkāršu iespēju vienoties, saprasties un radīt kopā jaunu apvārsni.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu