Noklausies! Paula «Zilais karbunkuls» regeja skaņās (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jamaikiešu izcelsmes regeja mūziķi, kuri pēdējos gados vairāk muzicē Apvienotajā Karalistē, kā arī uzstājas dažādās Eiropas valstīs un laiku pa laikam piedalās pasākumos arī Latvijā, apvienojušies projektā «Raimonds Pauls Goes Reggae» un gatavo albumu ar Maestro Raimonda Paula dziesmām regeja stilā. Kompānija «Mikrofona ieraksti» plāno šo albumu izdot jau šīs vasaras sākumā.

Lielākā daļa dziesmu būs angļu valodā, bet šodien publicētajā pirmajā singlā «Blue Diamond (Karbunkuls)» tiek izmantota gan angļu, gan latviešu valoda. Tekstus un aranžējumus veidojuši visi mūziķi kopā. Projektā muzicē trīs mūziķi, kuri apvienojušies ar nosaukumu «Indika».

Ieraksta producents ir Gints Stankevičs, kuru mūziķi atzinuši par ļoti labu regeja mūzikas producentu. Gints ierakstā iesaistījis arī Latvijas mūziķus un ir ļoti aizrāvies ar šo stilu, noklausoties visus labākos pasaules paraugus un analizējot tos, atradis pats savu skanējumu, kuru realizē šajā projektā.

Ideja par šādu projektu radās dažādu pasākumu organizētājam un regeja mūzikas entuziastam Normundam Zelčānam (Milky Selector), kurš šo ideju auklējis jau ilgu laiku, līdz uzrunāja Raimonda Paula dziesmu izdevējus, un projekts tiek veiksmīgi īstenots. Ir ierakstītas jau trīs dziesmas un norit darbs pie vēl vairākām dziesmām. Kopumā plānots ierakstīt desmit, divpadsmit Maestro dziesmas.

Vasarā mūziķi plāno sniegt arī vairākus koncertus Latvijā. Informācija par to sekos.

Raimonds Pauls ir ļoti iepriecināts par šādu domu un ar mūziķiem tikās studijā jau pirmajā reizē, kad mūziķi tikai sāka darbu pie šā projekta, un, noklausījies pirmo pabeigto darbu, veltīja tam atzinīgus vārdus: «Man patīk, ka viņi tās dziesmas interpretē savā stilā. Nemaz nav jāklausās, atliek uz viņiem paskatīties un viss ir skaidrs. Gaidu, kas tur būs sanācis. Karbunkuls skan pavisam labi, it sevišķi tas teksts par to

«Ai, zilais, zilais...»... viņi jau laikam nezina, ko pie mums apzīmē ar vārdu zilais,»

sev raksturīgā manierē nosmej Maestro.

Iespēja satikt «Rigga Reggae Riddim» māksliniekus, kuri piedalās arī projektā «Raimonds Pauls Goes Reggae», ir iespējams šodien Cuba cafe un Kaņepes kultūras centrā piektdien 23.01. no plkst. 21. Spēlēs regeja dīdžeji Horens, Milky Selector un Sammy Dreadlocks. Paredzēts atskaņot arī «Blue Diamond» (Karbunkuls). Paredzēts arī pirmatskaņojums kādam eksperimentālam hiphopa skaņdarbam trīs valodās.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu