Pašmāju mūzikā jauns vārds - «Hipstokrātija» (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunizveidotā muzikālā apvienība «Hipstokrātija», aktīvi strādājot pie drīzumā plānotā debijas mazalbuma, prezentē jaunākā singla «Pasaules nav» video. Grupa, kas izveidota 2013. gada beigās, jau ir paspējusi pārsteigt ar noturēšanos pirmajā pozīcijā Radio «Naba» Latviešu mūzikas TOP10 vairāku nedēļu garumā pēc kārtas.

Hipstokrātijā darbojas divas ar mūziku un mākslu pārņemtas personības. Kristaps Zirnis, kurš grupā pārsvarā nodarbojas ar ideju ģenerēšanu, producēšanu, ierakstu un māsterēšanu, savukārt Mārtiņš Strautiņš ir multiinstrumentālists, kuram dažādu mūzikas instrumentu pārvaldīšana nav sveša.

Singla un videoklipa izveidē puiši lielākoties paļāvušies uz pašu un kolēģu spējām, idejām un to realizāciju – sākot ar ieraksta veikšanu privātā studijā un dziesmu miksēšanu, beidzot ar video koncepcijas veidošanu un tā izpildi. Videoklipa filmēšanas laikā komandai nācās pat saskarties ar policijas iejaukšanos, kura, veicot patrulēšanu, pārprata redzēto situāciju un aizturēja videoklipā redzamo galveno tēlu. Pēc pārrunām gan viss tika atrisināts bez liekiem sarežģījumiem.

Pavasarī apvienība sola izdot savu debijas EP, kurā visas dziesmas plānots ieskaņot dzimtajā valodā. Kā pārsteigumu grupa mazalbumā iekļaus kādu visiem zināmas latviešu grupas kaverversiju, bet konkrēti vārdi vēl netiek atklāti.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu