Raimonds Pauls, Marta Ritova un Emīls Balceris «Lai kas arī nenotiktu» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klajā laista jauna Raimonda Paula un Guntara Rača dziesma un videoklips, informē «Mikrofona ieraksti». Dziesma «Lai kas arī nenotiktu» sarakstīta topošajai režisora Māra Martinsona spēlfilmai «Romeo n' Džuljeta». Tās mūzikas autors ir Pauls, bet tekstu rakstījis Račs. Skaņdarba solisti ir mūziķi Marta Ritova un Emīls Balceris. Dziesmas ierakstā piedalījies arī Pauls, bet dziesmu studijā producējis Artūrs Palkevičs. Līdz ar audioierakstu klajā šodien laists arī dziesmas videoklips, kura autors ir Martinsons.

Dziesma savu pirmatskaņojumu piedzīvoja vakar mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» pasniegšanas ceremonijā.

Pauls stāstīja, ka sākumā nav bijis pārliecināts par šo dziesmu, bet tad, kad dzirdējis gala versiju, sapratis, ka dziesma izdevusies labi. Komponists bijis arī patīkami pārsteigts par abiem solistiem, kuri ikdienā šāda tipa dziesmas nedzied, bet, kā izrādās, var arī to.

Račs norādīja, ka dziesma ir par mūžam aktuālo tēmu - mīlestību. Viņš cer, ka dziesma spēs izdzīvot arī ārpus Martinsona veidotās filmas, kā tas bieži ir noticis ar daudzām Paula dziesmām, kuras sākotnēji rakstītas tikai kādai konkrētai kinofilmai. Račs pauda gandarījumu par rezultātu un norādīja, ka ar nepacietību gaida filmas pirmizrādi.

Filma «Romeo n' Džuljeta» ir stāsts par krievu un latviešu jauniešiem mūsdienu Latvijā, kuri, nonākuši sabiedrības aizspriedumu krustugunīs, arvien meklē ceļu pretim vispatiesākajam, kas aizvien valda pār pasauli, - īstai mīlestībai. Filmas režisors Martinsons stāstīja, ka attiecības, nodevība, divkosība - tas ir smalks jūtu un emociju virpulis, kas vienā acumirklī var pārcirst trauslo pavedienu starp naidu un mīlestību, dzīvību un nāvi. Režisors pauda prieku par to, ka topošā filma jau ir tikusi pie savas tituldziesmas, kas palīdz izjust tās emocijas, par ko vēstīs kinolente.

Darbu pie spēlfilmas «Romeo n' Džuljeta» Martinsons sāka 2013.gada vasarā Jūrmalā un turpinās šovasar Jūrmalā un Rīgā. Filma paver skatījumu uz mūsdienu jauniešu attiecību līkločiem un mīlestības neprognozējamību pēc Viljama Šekspīra traģēdijas «Romeo un Džuljeta» motīviem. Tas būs mūsdienīgs, provokatīvs stāsts, atklājot Latvijas sabiedrības daudzslāņainību, naivumu un bieži vien arī divkosību. Filmas valodas būs latviešu un krievu. Tās pirmizrāde paredzēta šī gada nogalē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu