Noklausies: «Stūrī zēvele» ieraksta «Baložu pilni pagalmi» dziesmu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kuldīgas tvīpopa apvienība «Stūrī zēvele» piedāvā singlu «Radiohits» no pavasarī gaidāmā Māra Šverna un grupas «Baložu pilni pagalmi» (BPP) dziesmu kaverversiju albuma «Brāļi un māsas!» (tā Māris koncertos uzrunā savus klausītājus). Albumā izpildīt Šverna dziesmas savās versijās pulcēsies Elizabete Balčus, «Inokentijs Mārpls», «Gaujarts», «Alis P», «Satellites LV», «Laika suns», «Pieneņu vīns», «Oranžās brīvdienas» un daudzi citi.

Šverna dziesmu rakstītāja talantu novērtējuši gan mūziķi, gan kritiķi, tai pašā laikā atzīstot paša autora nepieradinātā, pašķībā izpildījuma ietekmi uz dziesmu panākumiem, liedzot tām skanēt populārākās raidstacijās.

Iespējams, tieši Arņa Račinska un grupas «Mofo» savulaik pārdziedātā dziesma «Mans lielais rakstāmgalds» ļāva novērtēt «baložu» daiļradi pēc iespējas plašākam klausītāju lokam. Iepriekš Šverna dziesmas izpildījuši arī tādi mūziķi kā «Hospitāļu iela» un «Sus Dungo». Grupas «Gaujarts» albumā «Vibrācijas» iekļauta Māra dziesma «Ko tu par mani zini», kuras teksts ir proza no Ē.M. Remarka grāmatas «Triumfa arka».

Albumu producē grupas «Hospitāļu iela» veidotā biedrība HI.

Atgādinām, ka februāra sākumā grupa izdevusi savu debijas albumu «Labrīt!».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu