Atpakaļ nākotnē kopā ar «Kodek» (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Viens no mūsdienu spilgtākajiem, arī vārda tiešajā nozīmē, Latvijas elektroniskās mūzikas pārstāvjiem «Kodek» ir publicējis jaunu mūzikas video skaņdarbam «All I Wanna Do».

Skaņdarbs «All I wanna do» ir singls no šā gada vasarā gaidāmā minialbuma «Hi-Low Aerobics». Mūzikas video veidojusi māksliniece Ina Vare (Inese Vēriņa), ar kuru mūziķim ir jau vairāku gadu ilga sadarbība. Šis ir otrs abu mākslinieku kopīgi veidotais mūzikas video, turklāt Ina arī bieži sadarbojas ar «Kodek», parūpējoties par video instalācijām dzīvajās performancēs.

Skaņdarbs «All I Wanna Do» un gaidāmais minialbums iezīmē jauna skanējuma ēru mūziķa karjerā. «Kodek» savā desmit gadus ilgajā mīlestībā pret mūziku un radošo procesu ir izgājis cauri un gan uz savu, gan klausītāju ādas izbaudījis dažādus elektroniskās mūzikas subžanrus, sākot ar «shit» un «break-core» vidusskolu, kuru pabeidzis kopā ar biedriem «TV Maskava» un «Ohmtek», turpinot ar «chip-bass» un 8bit deju grīdu bombām līdz lēnīgsnēji grūvīgajai «skweee» mūzikai, kura atjaukta ar deviņdesmito gadu electro skanējumu, un beidzot nonākot līdz minimālistiski monotonajai «juke» un «ghettotech» mūzikai.

«Kodek» par savām muzikālajām transformācijām: «Pēdējā laikā esmu noguris no pārsātinātas mūzikas, pie tam man ir sanācis ietekmēties no saviem biedriem «TV Maskava», «Ohmtek» un Džūka Čūska, kuri arī ir pievērsušies minimālistiskākam skanējumam. Gribas, lai mūzika elpo, nevis vienkārši zāģē ausis.»

Tuvākos «Kodek» koncertus iespējams apmeklēt 27. martā, festivāla «Tallinn Music Week» ietvaros, uz kuru mūziķis dodas kopā ar saviem «Dirty Deal Audio» ģimenes biedriem Niklāvz, Ashnikko, ansis un Oriole; 4. aprīlī «Brīnumu naktī» Visuma Centrā, Madonā; 18. aprīlī, «The Baltic Scene at Night» pasākumā Viļņā.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu