«The Sound Poets» izdod albumu angļu valodā (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nils Vilnis

No 30. maija klausītājiem ir pieejams pirms gada publicētais grupas «The Sound Poets» albums angļu versijā «Reaching for the Light», informē grupas menedžere Inese Saulāja. Albumu iespējams klausīties digitālajā mūzikas vietnē Deezer, bet nedēļu vēlāk tas būs pieejams visās pārējās digitālajās klausītavās un pārdotuvēs, kā arī būs pieejams fiziskā formātā mūzikas veikalos.

«Mūsu dziesmās līdztekus mūzikai arī tekstiem ir būtiska nozīme. Līdz ar to uzticēt dziesmu tekstu rakstīšanu angļu valodā iedzimtam anglim bija pavisam loģisks lēmums,» atzīst grupas solists Jānis Aišpurs. «Lai spētu saglabāt to vēstījumu un stāsta formātu, kāds ir mūsu dziesmu tekstiem latviešu valodā, izvēlējāmies sadarboties ar profesionāli, kas ir dzimis un audzis Anglijā un kura līdzšinēji paveiktais, dzirdētais mūs uzrunāja un pārliecināja.»

Angļu tekstu radīšana notika, sadarbojoties ar Šonu Makgī (Sean McGhee), britu komponistu, mūziķi un producentu. Viņš ir viens no grupas «Suede» ģitārista blakusprojekta «Artmagic» dalībniekiem un vairāku pasaulē zināmu mūziķu albumu ierakstu miksa režisors.

«Mēs esam latvieši un dziedam latviski, un primāri mēs noteikti turpināsim radīt dziesmas dzimtajā valodā. Arī koncertos ārpus Latvijas mēs dziedam gan latviešu, gan angļu valodā, un klausītāji mūs labi uzņem. Tomer dziesmas angļu valodā ir loģisks turpinājums, ja vēlamies saņemt biežākus uzaicinājumus koncertiem ārpus Latvijas,» turpina Jānis.

Tuvākais The Sound Poets koncerts būs 28. jūnijā Dikļu pils festivālā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu