«Nielslens Lielsliens» publisko dziesmu no gaidāmā ieraksta (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Druvis Haritonovs

Trio «Nielslens Lielsliens» klausītājiem nodod dziesmu «Straupes grauzējs», kas ir priekšvēstnesis drīzumā gaidāmajam ansambļa vairāku dziesmu ierakstam «Aure».

«Iespējams, «Straupes grauzējs» ir viena no atklātākajām mūsu dziesmām. Dziesmas tapšanas laikā mūs vajāja psihologus izaicinošas pārdomas, un dziesma varētu būt to atainojums gan tekstā, gan mūzikā. Turklāt arī pats nosaukums tika izvēlēts kā vārdu spēle – «Straupe» kā Straupe Pārgaujas novadā un «grauzējs» kā dažādi grauzēji. Piemēram, baltas pelītes,» grupas dalībnieki (Miks Magone, Mareks Kaminskis un Klāvs Kalnačs) raksta preses paziņojumā.

«Katram ir tiesības dzīvot pēc sirds patikas, tiesības sevi celt vai graut. Līdzīgi katrs var arī pieņemt vai atteikties no līdzjūtības, pieņemt glābiņu vai atteikties no tā. Iespējams, ka sevi graut neatskatoties ir visskaistāk un nožēla ir vajadzīga tikai žēlotājam,» raksta grupa.

2011. gada rudenī tika radīta dziesmas muzikālā tēma un teksta aizmetņi. Tā tika sakārtota 2013. gada pavasarī, kad puiši atgriezās no ļoti lielas konferences, un Valmierā, studijā «Hodila», tika ierakstīts «Straupes grauzējs» un pārējais «Aure» materiāls.

Šo dziesmu raksturo arī zīmīgas atziņas par ritmiku, kuras grupa smēlās Tāļa Gžibovska videolekciju kursā «Rythm of life: How to complete your life completely by life coach Talis Gzhibowsky».

Lai arī ieraksta izdošanas datums vēl nav zināms, tas notiks šovasar, sola grupa. Līdzīgi kā iepriekš, arī «Aure» tiks materializēts ierobežotas tirāžas audio kasetes formātā ar izdevniecības «SKYR» starpniecību. Līdz ar skolas beigām un vasaras iestāšanos «Nielslens Lielsliens» neplāno darīt to, ko no viņiem varētu sagaidīt, bet gan pilnībā padoties lielāko un nozīmīgāko skatuvju vilinājumam un vienkārši baudīt vasaru industrijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu