Noklausies: Igo un Aivars Hermanis «Liepājas iela Kuldīgā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinot ilggadējo un veiksmīgo sadarbību, Igo un Aivars Hermanis piedāvā savu jaunāko skaņdarbu «Liepājas iela Kuldīgā». Šī dziesma radīta, domājot par koncertu ciklu Kuldīgas Sv. Annas baznīcā un dārzā. Skaņdarba ierakstā piedalījās tās vārdu autors Igo (balss), mūzikas autors Aivars Hermanis (ģitāra) un Raimonds Macats (čells, bass, taustiņintrumenti, sitamie instrumenti), kurš ir arī «Liepājas iela Kuldīgā» aranžētājs. Ieraksts veikts «MMB Studio».

Dziesma tapusi, gatavojoties Dzīrēm Kuldīgā, kad Sv. Annas baznīcā un dārzā notiks koncertu cikls ar ģitāras akcentu. 17. jūlijā, Kuldīgas pilsētas svētku atklāšanas dienā, plkst. 20 Sv. Annas baznīcā ar koncertu «Karstās stīgas» uzstāsies Kaspars Zemītis un stīgu kvartets. Programmā tiks atskaņota dažādu gadsimtu mūzika - J.S.Baha skaņdarbi, Joahima Aranhuezas Koncerts ģitārai ar orķestri, Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis, tautas dziesmas un citi skaņdarbi, kas aranžēti īpaši ģitārai. Koncertā piedalīsies arī Kuldīgas Sv. Annas baznīcas mācītājs ar spēcīgo balsi Mārtiņš Burke-Burkevics un Igo.

Biļetes uz šo koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

Savukārt plkst. 22 Annas dārzā skanēs ģitāru vakara mūzika, piedaloties Aivaram Hermanim, Mārcim Auziņam un Kasparam Zemītim. Šī būs reta iespēja dzirdēt kopā vienus no Latvijas labākajiem ģitāristiem, kuri kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem piedāvās šim vakaram sagatavotu repertuāru.

18. jūlijā plkst 19 Annas dārzā būs klausāms kokles un ģitāras duets ar Laimu Jansoni un Janu Jaago (Igaunija), kuri meklēs kopīgo un atšķirīgo šo instrumentu skanējumā. Pēc tam uz skatuves kāps Armands un Andrievs Alkšņi, lai izpildītu viduslaiku seno mūziku ģitāras interpretācijā, kā arī dziesmas ģitāras pavadījumā kopā ar Igo.

19. jūlijā plkst. 14 Annas dārzā - bērnu diena ar grupu «Iļģi». Ilgas Reiznieces vadībā notiks iepazīstināšana ar tautas instrumentiem un rotaļas, kā arī skanēs grupas «Iļģi» īpašā koncertprogramma bērniem. Savukārt plkst. 19 svētkus noslēgs pasaules skaņdarbi ģitārai, čellam un balsij. Koncertā piedalīsies Mārcis Auziņš, Raimonds Macats, Ainis Zavadskis un jaunā ģitāriste ar skaisto balsi Ilze Fārte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu