Fēliksam Ķiģelim jauna dziesma «Nieki, nekas» (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pagājušajā nedēļā festivāla «LMT Summer Sound» laikā sadarbībā ar Radio SWH notika jaunās Fēliksa Ķiģeļa dziesmas «Nieki, nekas» pirmatskaņojums. Dziesma ir pirmais vēstnesis no topošā albuma, kurš tiks izdots gada nogalē, jeb kā pats Fēlikss saka: «Ražu novāc rudenī.»

Jaunās dziesmas «Nieki, nekas» vārdu autors ir Imants Ziedonis. Fēliksam šī ir pirmā muzikālā tikšanās ar Ziedoni, taču ne nejauša. Bērnībā vasarās Fēlikss daudz laika pavadīja Lapmežciemā pie krusttēva, dzīvojot netālu no krusttēva brālēna - Imanta Ziedoņa, un bieži tikās ar dzejnieku. Taču šīs nebija tikšanās ar dzejnieku Ziedoni, bet gan ar aizraujošu stāstu stāstnieku Imantonkuli. Varbūt tieši tāpēc un tieši šobrīd dzejolis «Nieki, nekas» nonāca pie Fēliksa, lai ar dziesmu atrautu vaļā tās dvēseles stīgas, kas dod pirmatnējo brīvības sajūtu.

Pie jaunās dziesmas ieraksta ir strādājis grupas «Auļi» līderis Kaspars Bārbals, kas devis arī savu artavu dziesmas skanējumā.

Savukārt dziesmu miksējis un māsterējis ir Kens Luiss (Ken Lewis) – amerikāņu producents, kurš strādā ar Kanye West, Lenny Kravitz, Bruno Mars, Lana Del Ray, Eminem, Fallout Boy un daudziem citiem pasaules mūzikas spīdekļiem. Ken Lewis darbs ir augstu novērtēts, un albumi, ar kuriem viņš ir strādājis, ir saņēmuši gan platīna statusu, gan «Grammy» balvas. Luiss pirms darba ar «Nieki, nekas» iepazinās ar Fēliksa muzikālo daiļradi un to atzinīgi novērtēja, kā arī izteica lieliskas prognozes jaunajai dziesmai. Tāpat viņš arī ir piekritis strādāt ar jauno albumu, tāpēc jaunajā albumā noteikti būs visnotaļ daudz Amerikas mūzikas.

Gatavojot jauno albumu, Fēlikss nav aizmirsis savus klausītājus un aktīvi koncertē visā Latvijā, savukārt rudens pusē dosies pie tautiešiem Anglijā, bet īpašs saldais ēdiens visiem Fēliksa mūzikas cienītājiem būs lielkoncerts koncertzālē «Palladium» 12. septembrī, kurā ne tikai Fēlikss prezentēs savu jauno albumu, bet uzstāsies arī viesi.

Biļetes uz lielkoncertu ir nopērkamas www.bilesuparadize.lv, savukārt sekot līdzi Fēliksa Ķiģeļa jaunumiem un koncertu grafikam var www.felikssmusic.com.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu