Juniors un Kurts klausītājus iepazīstina ar «Waiatu» (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kādreizējais hiphopa apvienības «Kreisais Krasts» dalībnieks Juniors klausītāju vērtējumam nodod singlu «Waiata», kas tapis, sadarbojoties ar Latvijā labi zināmo hiphopa mūzikas izpildītāju Kurtu. Pirmais singls no Juniora topošā miksteipa aiz noslēpumainā nosaukuma slēpj divus personiskus vēstījumus, veltītus mūzikai.

«Waiata maoru valodā nozīmē mūzika, melodija, dziesma. Tas ir pārdabisks, teiksmām apvīts spēks, ko rada emocijas un kas dzimst emocijās. Mums mūzika ir kas vairāk par skaņu celiņiem un notīm, tā ir sajūta, kas pavada diendienā, iedvesmai dzimstot neatkarīgi no atrašanās vietas un laika. Šajā dziesmā esmu izstāstījis savu sajūtu - savu mūziku un arī mīlestību pret to,» stāsta Juniors.

Skaņdarba vizuālo noformējumu veidojis hiphipa mūziķu vidū labi zināmais vizuālais meistars Toms Rings, kas, singlu ekranizējot, norobežojies no šim žanram tik raksturīgās urbānās vides, devis priekšroku neskartām dabas ainavām. Klipa režisors, pārnesdams Waiatas tēlu no mākslinieku abstraktā sajūtu līmeņa uz reālo pasauli, pārvērtis Waiatu mūzā, kas vienmēr ir blakus, iedvesmo un dod spēku.

«Lai gan aktīvi strādāju pie sava soloalbuma un pēdējā laikā aizņemtības dēļ ļoti reti iesaistos kopīgos projektos ar citiem māksliniekiem, Juniora aicinājumam, radīt kopīgu stāstu par Waiatu piekritu labprāt. Man šis projekts likās saistošs ne tikai idejiski, bet arī tehniski, jo dziesmas tekstā, atskatoties uz savām gaitām blakus Waiatai, esam iešifrējuši arī savu dziesmu nosaukumus, kas raksturo kādu konkrētu dzīves posmu,» par kopdarbu ar Junioru stāsta Kurts.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu