«Neaizmirstulītes» un Juris Jope velta dziesmu Gaismas pilij (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties Gaismas pils atklāšanas ceremonijai, muzikālā apvienība «Neaizmirstulītes» sadarbībā ar «Lalala music» laiž klajā īpaši tai veltītu dziesmu - «Gaismas pils». Dziesma ir mūziķu dāvana Latvijas Nacionālajai bibliotēkai tās svinīgajā notikumā.

Dziesmas mūzikas autore ir Laura Leontjeva, vārdu autors - Eduards Plankājs, instrumentācija Edgars Beļickis, skaņu inženieris Raitis Aukšmuksts. Dziesmu izpilda muzikālā apvienība «Neaizmirstulītes», «Vintage Brass Orchestra», solisti Laura Leontjeva un Nacionālā teātra aktieris Juris Jope.

«Ideja veltīt dziesmu Gaismas pilij radās jau 2013. gadā, sekojot muzikālās apvienības «Neaizmirstulītes» galvenajai sūtībai,» stāsta Laura Leontjeva. Proti, «Neaizmirstulītes» ir 11 profesionālu mūziķu apvienība, kuras repertuārā ir vintage melodijas – grupa atdzīvina un popularizē tādas pagājušā gadsimta estrādes dziesmas kā «Rīgas balzams», «Lietutiņš», «Bērnu pasaule», «Rīgas Taxi», «Tālsarunu centrāle» un citas, kuras savulaik radījuši tādi komponisti kā Jānis Sildegs, Ringolds Ore, Elga Īgenberga, Ģeders Ramans, Viktors Sams un Raimonds Pauls. Visas šīs kompozīcijas vieno attiecīgajam laika posmam raksturīga maniere – autori skaņdarbus veltīja nozīmīgiem sabiedriskajiem notikumiem un celtnēm.

«Mūsdienās, kad vairums dziesmu ir par nelaimīgu mīlestību, šī tolaik tik ierastā tradīcija katru sabiedrisko aktualitāti atspoguļot dziesmā šķiet sirsnīga, neparasta un mums ļoti simpātiska. Nolēmām, ka šī tradīcija ir jāatdzīvina.

Gaismas pils nenoliedzami ir viena no spilgtākajām mūsu laika liecībām, tāpēc arī dziesmas tematika nebija tālu jāmeklē,»

stāsta L. Leontjeva.

Par muzikālo apvienību «Neaizmirstulītes»

«Neaizmirstulītes» un «Vintage Brass orchestra» ir profesionālu mūziķu apvienība - četras koķetas meitenes, kas muzicē septiņu puišu instrumentālā pavadījumā. «Neaizmirstulītes» veido Margarita Dudčaka (vokāls), Laura Leontjeva (vokāls), Elīna Šmukste (vokāls), Līga Liedskalniņa (vokāls), Eduards Švembergs (trompete), Guntis Supe (trompete), Jānis Kronītis (mežrags), Oļegs Švembergs (trombons), Raivis Māgurs (tuba), Ernests Mediņš (sitamie instrumenti). Kopš 2013. gada «Neaizmirstulītes» uzstājas kopā ar leģendāro džeza un estrādes mūzikas dziedātāju Laimi Rācenāju.

Par dziesmas mūzikas autori Lauru Leontjevu

Laura Leontjeva ieguvusi maģistra grādu diriģēšanā J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Pašlaik vokālās grupas «Latvian Voices» dziedātāja un Saulkrastu jauktā kora «Anima» diriģente. Ar abiem kolektīviem piedalījusies un ieguvusi godalgotas vietas vairākos starptautiskos konkursos un olimpiādēs. Iepriekš bijusi diriģente Jelgavas jauktajā korī «Zemgale», jauniešu korī «Balsis» un citos kolektīvos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu