Ralfs Eilands un Valters Pūce sadarbojas ar Čaikovski

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ralfs Eilands ar Valteru Pūci, turpinot savu sadarbību, ierakstījuši jaunu dziesmu «Cirks» pasaku filmu un teatrālās Ziemassvētku noskaņās. Īpašu šo sadarbību padara tas, ka puiši dziesmu balstījuši uz klasiķa Pētera Čaikovska «Dance Of The Sugarplum Fairy» no baleta «Riekstkodis».

«Šis skaņdarbs man ir kā nodeva klasiskajai mūzikai, kurā darbojos paralēli populārajai un rokmūzikai. Esmu liels Pētera Čaikovska mūzikas piekritējs, tādēļ kopā ar Ralfu Eilandu radījām ļoti orķestrālu, maģisku, brīnumiem pilnu skaņdarbu. Un tas nekas, ka mūs šķir gadsimti, - mēs ar Čaikovski sapratāmies. Interesanti, ka šīs Ziemassvētku laikam radītās dziesmas demoversija tapa vasarā, 37 grādu karstumā!» stāsta Valters Pūce.

«Noteikti «Cirku» nevar nosaukt tikai un vienīgi par Ziemassvētku gabalu. Tā teksts ir neitrāls attiecībā uz gadalaikiem vai svētkiem, tas ir par diviem klauniem, kuru cirks atrodas pavisam neparastā vietā – debesīs. Par tālāko stāstu runājot, man nekad nav paticis visu izklāt kā uz paplātes, tādēļ saglabāšu nedaudz dziesmai raksturīgo noslēpumainību un mistiku, ļaujot katram noķert savu dziesmas vārdu domu!» piebilst Eilands.

Abi mūziķi sadarbību sāka 2014. gada janvārī, gada sākumā, kad ierakstīja «Revelation», kuru vēlāk iesniedza Eirovīzijas dziesmu konkursā. Nacionālās atlases finālā žūrija puišu skaņdarbu novērtēja atzinīgi – kā labāko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu