«Šahs un mats» - Eiropa ir izlaidusi džinu no pudeles

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmējs Juris Andersons jeb Misters Sensors pēdējo notikumu gaismā lēmis publicēt pirms pāris gadiem ierakstītu skaņdarbu «Šahs un mats», kurš sniedz, mākslinieka prāt, alternatīvu, bet visai loģisku skatījumu uz nesenajiem notikumiem Eiropā. Stāsta un dziesmas galvenais varonis ir džins, kurš tiek atnests mājās pudelē. Atrazdamies ciemos, džins sāk uzvesties atbilstoši savai iekšējai brīvībai, kas faktiski ir Rietumu kultūras vērtību stūrakmens.

Dziesma ieturēta ortodoksāla rečitatīvmetāla mūzikas stilistikā ar skaistiem Austrumu pasaules dzīvo instrumentu dekorējumiem.

«Dziesmas pravietiskais raksturs mani nepārsteidz. Rietumiem vajadzētu mēģināt domāt plašāk. Liberāldemokrātiskās vērtības jāattiecina uz pašām šīm vērtībām, kas ir viena no likuma nevainojamības pārbaudes metodēm. Rietumu kultūra jau sen ir iedevusi mazo pirkstiņu un gaida, ka adoptētās kultūras glāstīs šā pirkstiņa roku, ignorējot, kas ir šo citu kultūru likumu pamatā. Metaforiski varētu iedomāties situāciju, kad pulkstenis ielej savā mehānismā ūdeni un pavēl tam uzvesties kā smērvielai, bet mehānisms sāk rūsēt,» raksta Misters Sensors. «Šobrīd Rietumu kultūra kā progresīvākā stāv sevis pašas radītu izaicinājumu priekšā.»

sensors.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu