«Riga Metro» prezentē netipisku eirodziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

LTV konkursa «Supernova 2015» TOP 20 finālistu vidū ir nokļuvusi arī dzīvās elektroniskās mūzikas grupa «Riga Metro» ar dziesmu «High heels». «Riga Metro» mērķis ir mainīt Eirovīzijas konkursa formātu un ar savu dziesmu graut popkultūras standartus par to, kas ir skaists, seksuāls un stilīgs, teikts grupas preses paziņojumā.

Izturot 123 izpildītāju konkurenci un žūrijas vērtējumu, starp 20 konkursa finālistiem ir arī elektroniskās mūzikas grupa «Riga Metro», kas ir viena no kolorītākajām šāda žanra apvienībām Baltijā. «Riga Metro» koncertos uzstājas «dzīvajā» jeb live, un grupas mūzika atzinīgi novērtēta gan Latvijas un Lietuvas festivālos, gan Krievijā, piemēram, grupas koncertā leģendārajā Maskavas klubā «16tonn». «Riga Metro» mūzikā dziedamas gan triphopa, gan drum&bass un dabstepa ietekmes.

Kā stāsta paši «Riga Metro» dalībnieki, viņi pieteikušies konkursam, jo vēlas parādīt plašākai publikai, ka Latvijas mūzikā eksistē ne tikai šlāgeris, pops, roks un kantri, bet arī citi kvalitatīvi mūzikas žanri un mūziķu apvienības.

Dziesma «High heels», ar kuru «Riga Metro» startē šovā «Supernova 2015», ir radīta speciāli konkursam.

«High heels ir dziesma par mīlestību un to bīstamo robežu starp realitāti un ilūzijām, ko sev līdzi nes iemīlēšanās. Tāpat mūsu radītā dziesma vēršas pret popmūzikas standartiem par to, kas ir skaists, seksuāls un stilīgs. «Vai tiešām sarkanas lūpas, piedauzīgs izskats un augsti papēži liks viņa sirdij just?» - tā jautāts dziesmā. Tas, protams, nav nekāds jaunums, ka popmūzikas industrija ietekmē mūsu izpratni par skaistumu un stilīgumu. Bet mēs ceram, ka kādam mūsu dziesma liks aizdomāties, ko viņš/viņa dzīvē un cilvēkos vērtē kā skaistu un pievilcīgu, un varbūt - izglābs kādu patiesu mīlestību,» stāsta soliste Elīna Dumpe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu